donderdag 8 april 2010

Zonnepanelen werken en nieuwe lattenbodem gekocht.


De bekabeling van de zonnepanelen hebben we doorgetrokken naar binnen en konden de laadregelaar aansluiten op de accubank. Alles ging prima en de zonnepanelen werken! Morgen de steunen maken en zo hopen we met beide zonnepanelen in een gunstige stand ongeveer 8 A laadspanning te genereren. Zolang smiley ( op display) blijft lachen, dan lachen wij ook:-)
Voordat het zover was moesten we de achterkajuit weer eens leeg maken. Resultaat......... de woonboot werd zo weer een bouwboot. Tijdens het klussen hoorden we geklop in onze boot. Een klopgeest? Nee, buiten stond Etienne. Hij gaat samen met Denise met hun zeilboot La Luna op wereldreis en we hebben al eens gemaild. Hun boot ligt aan de Haringvliet en Etienne moest wat spullen kopen in de havenwinkel hier. Hij zag de Vrijheid en ons natuurlijk. We hebben zo in de vluggigheid wat ervaringen uitgewisseld en we zullen elkaar ongetwijfeld weer ergens tegenkomen.Ella had als afscheidscadeautje van Agnes en Wim (vrienden van haar) geld gekregen om iets voor de boot te kopen. We hebben momenteel een heerlijk latexmatras, maar Ella vond die net iets te hard. Toevallig liepen we in de havenwinkel tegen een perfecte lattenbodem aan die op maat te maken is. Ella kocht de lattenbodem en Erik moest die op maat maken. Vanavond DE test!
De ankerrol is nu helemaal klaar! Hein kwam met zijn lasapparaat de steunen puntlassen en heeft meteen de schroeven van de ankerwartel ook vast gelast. Toch wel fijn wat hulp in de buurt en onze boot ligt straks als een huis achter de anker.