donderdag 28 oktober 2010

zwemmen, snorkelen en zonnen:-)


Wat hebben we dit afgelopen maand gemist...... zwemmen en snorkelen in warm en glashelder water, eindelijk. Het onderwaterwereldje is zeer mooi om te zien hier. Duizenden vissen in alle formaten en kleuren. We hebben zelfs een zandhaai gezien van 1,5 meter!
Vlug het water uit, de camera in de onderwaterhuis gedaan en teruggezwommen....... weg haai. Desondanks hebben we leuke foto's onderwater kunnen trekken. Ook het onderwaterhuis is een goede aankoop geweest;-)

Gisteren zijn we met z'n vieren naar het plaatsje Caleta del Sebo gelopen ( drie kwartier lopen) en hebben ons daar eens getrakteerd op een ( 2 dus) lekker tap pilsje. Na boodschappen gedaan te hebben liepen we ( met 15 kilo gewicht op Erik zijn rug) in het donker weer terug naar onze dinghy. We waren doodmoe van de tocht en hebben meteen ons mandje opgezocht. s' Nachts werden we wakker van flink geschommel van onze Vrijheid. De wind was flink aangewakkerd en de deinig toegenomen. Vandaag blijft het nog steeds zo en nemen we eens de tijd om te relaxen. Gisteren hebben we weer 3 uur gestoken in het schoonmaken van onze logmeter. Die kan je van binnenuit eruit draaien waarna je meteen een stop in het gat moet draaien. Daarbij liep toch wel wat water in de boot, dus de binnenkant werd meteen weer ontzout. Voorlopig zal de log weer goed draaien.
In Marokko hebben we 2 led-lampjes gekocht met fittingen en hebben die met krimpousjes waterdicht gemaakt. Nu hebben we verlichting in de kuip en kunnen we 's avonds wat lezen. Van lezen komt eigenlijk dan niet zoveel want het uitzicht onder de heldere sterrenhemel is vele malen mooier.
Zodra we internet hebben ( we willen ook nog een dongle gaan kopen) kunnen we onze mails weer lezen en beantwoorden, de foto's zullen dan ook volgen. Gelukkig hebben we onze SSB waarmee we onze verhaaltjes kunnen plaatsen.
----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com