woensdag 29 juni 2011

Lekker zeilweekje.

Nagenoeg elke dag hebben we wel wat uurtjes gezeild en zijn we weer gewend aan de schommelingen. Voor het eerst hebben we geoefend in het bijliggen van de boot. We hadden hier al over gelezen, maar nooit in de praktijk gebracht. Door bepaalde zeilstanden en stuurstand gaat de boot aan de wind liggen en ligt dan nagenoeg stil. Deze methode kan gebruikt worden in zwaar weer en zelfs als je even de tijd nodig hebt voor bepaalde bezigheden. Denk aan koken, naar het toilet gaan of even rustig een potje eten.
We waren eigenlijk verbaasd hoe simpel dit gaat en hoe stil de boot op de golven ligt! Deze methode zullen we meer gaan gebruiken.

Voor vandaag zijn wij en onze Noorse buurman John, uitgenodigd bij Seffi en Fabienne om te komen lunchen in hun appartement te San Agustin. Vanmorgen om 11 uur werden we opgehaald en reden we richting het Zuiden.
Onderweg hebben we voor het eerst de scirocco, of door de Canaries genoemd 'calima', gezien. Deze stevige hete woestijnwind uit Afrika neemt flink wat zand mee en zorgt voor slecht zicht en hitte. Het was heel apart om te zien en jawel...... voor het eerst onze fototoestel vergeten.
Dat het heet was in het Zuiden hebben we nu mogen ervaren. Met dik 36 graden zaten we in de schaduw op het terras en werden we weer eens flink verwend met verschillende tapas en heerlijke quiche. Het was echt  een hele gezellige middag! Toen we weer thuis werden gebracht reden we weer naar het bewolkte Las Palmas. Dan is 29 graden en geen zon een flinke verkoeling;-).