zaterdag 8 oktober 2011

Klussenlijst krimpt.


Met het gehuurd autootje hebben we onze boodschappen gedaan voor de komende periode. De boot begint weer aardig vol te raken en de waterlijn zakt. Enkele weken geleden heeft Erik ( Sy Gabber) een ankergewicht van 10 kg laten zien en verteld wat de voordelen hiervan zijn. Dit gewicht hang je aan een ketting op 90% van de waterdiepte waardoor de ketting meer horizontaal over de bodem aan het anker trekt. Hierdoor kunnen wij ondiepere ankerbaaien minderketting steken en liggen we rustiger in de golven.
Nou, we zijn op jacht geweest naar lood. Overal waar we bij Ferreteria's en bouwmarkten aanklopten hadden ze enkel kleine visloodjes of geen lood en werd verteld dat het moeilijk zou zijn 10 kg lood te vinden. Bij toeval reden we langs een inzamelplaats voor oud ijzer en daar hadden ze wel lood, maar niet voor de verkoop. Na op zijn Spaans uit te hebben gelegd dat we veel moeite hebben gedaan om lood te vinden en we nergens aan lood konden komen, waren ze toch bereid ons 10 kg lood te verkopen voor €1,20 per kilo. Wat waren we blij! Inmiddels hadden we al een stuk rvs gevonden om daar het lood in te gieten. We hebben er 2 pinnetjes in laten lassen zodat het lood vast in het rvs blijft zitten. Een rvs-oog  hebben we ook al, u nog een oud pannetje en we kunnen het lood gaan smelten en gieten.

Verder genieten we enorm van de natuurelementen. Zo zagen we een vreemde wolk drijven in de vorm van een uitroepteken;-). Nog mooier is het om een zonsondergang te zien vanaf de kuip!