woensdag 12 oktober 2011

San Sebastian.

We waren eigenlijk alweer vergeten hoe mooi en gezellig San Sebastian is. Kijk maar eens hoe wij vanuit onze boot naar buiten kijken. Na het 'saaiere' San Miguel is het weer heerlijk hier te zijn en de haven ligt al aardig vol. Vol met boten waarvan de mensen  hier jaren genieten, vol met boten die gaan vertrekken. Dus vandaag gaan we op inspectie;-) Voor ons is San Sebastian een ideale vertrekpunt.
We moesten ook even wennen aan de avond/nacht temperaturen hier. Koelde het op Tenerife vrij vlug af naar 23 graden, hier bleef de thermometer op 30 graden hangen. In het dorpje loopt iedereen 's avonds zomers gekleed en spelen de kinderen tot laat in de avond. We zijn blij dat we grotere computerventilators in onze slaapruimte hebben hangen. Ze geven net een verkoelende briesje. We hebben enkele weken ook kleine 2 ventilatoren ( die overigens flink blazen) gekocht die op 220 V met een verbruik van slecht 15 watt. Deze dingen werken helemaal perfect!

Hoe voelt Ella zich momenteel? Ella voelt toch wel druk. Ze zegt dit omdat Erik gezegd heeft dat het goed kan zijn dat we volgende week de trossen los gooien en ze denkt dat nog niet alles klaar is. Ze beseft ook dat we nu verder gaan en dus dan verder van Nederland vandaan zijn. Dat geeft haar een raar gevoel. Ze vindt het wel fijn om verder te kunnen gaan om en 'andere' dingen te zien. De Canaries heeft ze wel gezien. Ze heeft wel zin om naar Gambia te gaan en nog meer om richting het Carieb te gaan, ondanks daarvoor daar weken op zee te moeten zitten. Ze heeft wel het gevoel dat ze het nu aan kan, zeker omdat ze gezien heeft onder welke omstandigheden anderen vertrekken of vertrokken zijn.


Hoe voelt Erik zich momenteel? Erik voelt zich veel meer ontspannen dan de vorige keer toen we zouden vertrekken. De zorg om Ella is sterk verminderd en geeft daarom veel meer rust. Omdat de boot tiptop in orde is geeft dat extra rust. Voor Erik zijn gevoel zijn we er echt beide klaar voor. Onervaren voelt Erik zich zeker niet meer en vindt dat Ella wat meer zou mogen handelen tijdens het zeilen om zo zelf meer ontlast te worden. Hij heeft ook enorm veel zin om verder te gaan, meer van de natuur te zien en mensen ( het liefst de locals) te ontmoeten.
Voor allebei geldt natuurlijk dat we Koen, Nanda en Milan enorm missen. We zijn trots op onze kinderen en houden veel van ze.