zaterdag 3 maart 2012

Ashton en Clifton.

Vanmorgen vroeg hebben we onze dinghy opgeblazen en zijn aan wal gegaan. Meteen aan wal spraken mensen ons aan en verwelkomden ons op Union Island. Een hele aparte sfeer hier in Ashton.
We werden naar een bushalte verwezen waar een localbusje zou stoppen. Nu stopte een pickup en konden we achter in de bak zitten. Er was geen gebrek aan aanspraak;-).

Na een stuk over het eiland te zijn gereden( Union Island is slechte 5 kilometer lang) kwamen we in Clifton aan. Daar hebben we ons eerst ingeklaard bij de Customs en hierna bij Immigration. Nu zat er een wakkere ambtenaar die vroeg hoe het kwam dat we er 3 dagen over hadden gedaan van Grenada naar hier. Nadat we uitgelegd hadden dat het slecht 2 dagen waren waarvan we 1 dag tegen de wind op moesten boksen, moest hij wel lachen en kregen we alsnog een stempel.
Clifton is leuk, maar echt geënt op toeristen. De ankerplaats daar lag trouwens overvol en daar lig je echt pal in de wind zonder enige beschutting. We konden wel verse groenten kopen en zijn weer naar Ashton gegaan, waar het een stuk rustiger is met een schitterende ankerbaai en leuke huisjes.
In Ashton kwamen we in gesprek met vissers die ‘conches’ vangen. Dat zijn van die hele grote schelpen waar slakken in zitten. Ze moeten heerlijk smaken verzekerden ze ons en ze zouden morgen wel langskomen. We zijn benieuwd;-).
Verder hebben we onze middag vermaakt met snorkelen. Wat is het water hier ongelofelijk helder. Kan het nog helderder? We hebben tientallen grote zeesterren gezien en ontelbare prachtige vissen. Koraal, daar wemelt het ervan. Het lijkt wel een paradijs! In de kuip hebben we vandaag ongeveer 10 zeeschildpadden gezien. Ze komen even lucht happen en gaan weer onder. Net als we vandaag een schitterende zonsondergang hebben gezien. We zijn echte mazzelpikken, gelukzakken;-)