maandag 2 april 2012

Roseau, Middleham Falls, Trafalgar Falls en sulphur springs.

Dat reizen vermoeiend is, hebben we al meer gehoord en ervaren we zo ook. Alle indrukken die we opdoen vergt energie, maar we genieten met een grote G.
Afgelopen dagen zijn we weer druk in de weer geweest met het bezichtigingen van mooie natuurelementen en van de stad Roseau. Je ziet hier werkelijk van alles. Ben je hier niet mee bezig dan help je 'handliners' wel met het vastbinden van andere boten.
Gisteren hebben we een hele dag geslenterd in het mooi plaatsje Roseau waar we vlakbij liggen. Mooie straten, mooie gebouwen en leuke Dominicanen. Zo zagen we mensen een maaltijd eten wat er appetijtelijk uitzag en hebben hen gevraagd wat ze aten. Paleau (fonetisch Pilau) zeiden ze en ze vroegen meteen of we wel tegen scherp eten konden. Het was scherp en het was heerlijk! Dit gaan we zeker meer eten;-).

Een gedeelte van de stad was afgezet met hekken, speciaal voor cruiseboottoeristen. Vreemd.... locals die in eigen stad verbannen worden voor toeristen. De (witte) toeristen voelen zich blijkbaar alleen dan veilig. Ach, iedere gek zijn eigen gebrek. We werden aangesproken door een gids die meteen vroeg of we met eigen boot waren en of we interesse hadden in mooie bezienswaardigheden van het eiland. Daar hadden we wel oren naar.
Lees ons verder verhaal door hieronder te klikken.

Middleham Falls
Vanmorgen vroeg werden we opgepikt en werden we naar de ingang van Middleham Falls gebracht. Hier moesten we nog een uur door ongerept regenwoud klauteren om bij Dominicaans grootste waterval te komen. Een middelzware wandeling werd gezegd, het was peanuts voor ons na een zware beklimming van de vulkaan La Soufriere.
Overal om ons heen hoorden we mooie geluiden van vogels, het was een prachtige wandeling. Aangekomen bij de waterval keken we onze ogen uit. Wat een schittterende waterval en wat een denderend geluid van het vallend water.
Heel, heel erg mooi allemaal!


Klik ook eens op 'Fotomap' om enkele filmpjes te bekijken van deze dag.

Trafalgar Fall
Na een uurtje teruglopen werden we weer verderop gebracht naar de Trafalgar Falls. Hier heb je 2 mooie watervallen. Een met heet - en een met koud water. In beide watervallen hebben we een heerlijk bad genomen. Het warmwaterbad was gewoon heet en  konden we lekker schoonweken.Het is alweer 2 jaar geleden dat we in een ligbad gelegen hebben. Hierna nog even in het koude water en we zijn voorlopig weer schoon;-).
Tijdens de wandelingen zagen we verschillende diersoorten zoals (bos)krabben??, een mooie hagedis en kolibries. Het is en blijft mooi dit allemaal mee te mogen maken. Schitterend gewoon.
Na deze wandeling werden we afgezet bij een dorpje waar ze 1 van de vele sulphur springs hebben. In waterbronnen spuiten warme gassen omhoog die voor een enorme stank zorgen. Het leek wel of er gegierd werd. Gelukkig zijn we deze geuren wel gewend vanuit Reusel;-).