vrijdag 18 mei 2012

Richting Guadeloupe.

Het regelen van een plaats voor Vrijheid en vliegtickets voor ons kostte tijd en daarom konden we niet eerder vertrekken. Alsof de weergoden ermee spelen zorgden ze vandaag voor een verandering van de windrichting.
Op Sint Maarten hebben we leuke mensen ontmoet, Rudy en Gagi. Het klikte zo goed dat we samen besloten gisteren koers te zetten naar Guadeloupe, maar aangezien er een feestdag was aan de Franse zijde, konden we niet uitklaren. De wind zou gisteren ( 23 knopen- 6 Bft) nog uit het oosten komen en vandaag ( 15-20 knopen, een 5 Bft) draaide die iets naar het OZO. Scherp aan de wind zeilen. Achteraf kwam het goed uit dat we gisteren niet vertrokken zijn want in de baai hebben we windstoten van 34 knopen (7 Bft) gemeten. Vandaag hebben we de baai wel verlaten na eerst duizenden pokken van het bijbootje te hebben verwijderd. Het water in de baai is niet bepaald schoon.
Met golven opzij en scherp aan de wind zeilen we en het is geen pretje. Zo'n kermisrit is alweer een tijdje geleden. Daarom hebben we koers gezet naar Sint Christopher en proberen een beetje in de lijzijde van dit eiland, Nevis en Montserat te blijven. Nog 100 Nm zeilen en we hopen morgennmiddag op Guadeloupe aan te komen. Voot 1 juni willen we toch nog wat genieten van het Caribisch blauw water;-).

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com