vrijdag 25 mei 2012

Weer bij Iles des Saintes (Guadeloupe).

Woensdag zijn we met Rudy en Gagi per dinghy naar het Jacques Cousteau eiland geweest om te snorkelen. Er stond een sterke stroming en om te snorkelen viel het een beetje tegen. Vanwege de diepte is dit eiland meer geschikt om te duiken.
Het eilandje is in ieder geval prachtig. Helderblauw water en witte strandjes.
Gisteren zijn we vertrokken en liggen nu bij Iles des Saintes. Met 26 knopen (ruime 6 Bft) aan de wind was het een hobbelig tochtje. Normaal bergen we onze dinghy altijd op, maar omdat het aan de lijzijde zeer rustig was hing de dinghy achter Vrijheid. Nadat we om de bocht van Guadeloupe kwamen kregen we dus een puist wind. Na even liep Vrijheid maar 3 knopen en zagen we dat de dinghy was gedraaid en zoveel water schepte dat deze Vrijheid flink afremde. Na een geworstel op een hobbelige zee lukte het uiteindelijk de dinghy weer om te draaien en liepen we 4,5 knoop. Nooit zullen we meer de fout maken om de dinghy achter onze boot aan te slepen.
Zoals het er nu uit ziet zullen we morgen verder gaan en gaan rechtstreeks naar Trinidad, een tocht van ongeveer 3 dagen. Het weer beloofd veel goeds, dus laten we hopen op een voorlopig laatste Carieb-zeiltochtje.