woensdag 21 juli 2010

Some guys have all the luck.

Het plannen van vertrekken is een vak apart. Weerkaarten worden bekeken en er wordt overlegd. Gisteren zouden er golven zijn van 4 meter en weinig wind. Resultaat.... wasmachine effect met het daarbij behorende gerammel van alles wat los en vast zit op de boot. Dan maar vandaag.... golven van 2,5 meter en meer wind (4/5).
5 uur vanmorgen vertrokken, onderweg een dikke 5 Bft en om 5 uur in de middag lag Vrijheid vastgebonden in de box in Povoa de Varzim ( inmiddels nu een dikke 6 Bft). Een ruig, maar goed bezeild tochtje van 52 Nm.
Als wij dan van verhalen lezen van anders lotgenoten vragen wij ons wel eens af.... waar hebben wij dan een onstuimige zee aan te danken. De zee zo glad als een spiegel.... nog nooit gezien. Van de andere kant leren we veel, heel veel zelfs. We zijn nu een echt team en weten wat we moeten doen of wat juist niet. Nog een voordeel is dat we weinig motoren. In Spanje hebben we 1 tank (40 liter) diesel verbruikt.

Maar we liggen in Portugal in een hele leuke haven. We hebben al verschillende bedragen betaald, maar €12,50 per nacht slaat wel alles..... incl. electra, water en heerlijke douches.
De havenmeester verteld ons al dat we naar Porto MOETEN gaan. Hij heeft ons aangewezen waar we de metro moeten nemen, waar we uit moeten stappen en ook naar Vola Nova de Gaia ( gedeelte waar port gemaakt wordt) moeten gaan. Dus morgen gaan we gepakt en gezakt met onze dikke lens Porto bekijken en..... drinken;-).
Povoa de Varzim is veel anders dan Spanje. Totaal niet te vergelijken en op het eerste gezicht gaat Portugal ons zeker bevallen................ wordt vervolgd.