zondag 24 oktober 2010

Isla Graciosa


Ja, we zijn er:-) Wat een ontspannen zeiltocht zou moeten worden werd een ruig tochtje op ruwe zee. Geen ruime wind ( wind schuin van achteren) wat voorspeld was, maar aandewind (wind schuin voor) en halve wind ( wind van opzij) met een windkracht 5 a 6. We zagen de golven opbouwen en besloten voordat we de nacht ingingen 2 riffen in het grootzeil te leggen en de genua een flink stuk op te rollen. Zo vangt Vrijheid minder wind en helt minder. Achteraf een goede keuze.
Toch liepen we nog ruim 6 a 7 knopen ( voor ons hard genoeg) over het water. Liepen? Nou we hadden deze snelheid maar werden door de golven alle kanten opgesmeten. Je moet je dan goed vasthouden als je in de kajuit of in de kuip staat. Je stoot je werkerlijk constant omdat je uit je evenwicht wordt gegooid. De golven bouwden zich steeds verder op en de toppen begonnen zelfs te breken. Nu weten we wat ' een breker in de kuip' betekent. Een rollende golf hoorden we aankomen die opzij in de kuip sloeg. Bij Vrijheid duurde het best wel eventjes voordat al het zeewater door de loosgaten wegliep. Vrijheid werd in ieder geval schoon gedouched;-)

 Op zo'n moment wil je het liefst de zee vervloeken, maar we durven de zee hierdoor niet te tarten. Het enige wat we tegen elkaar zeiden: Hebben wij weer!. Albycootje heeft zijn best gedaan om Vrijheid naar de Canaries te sturen en mag nu even rusten.
Vanmorgen rond 9 uur (UTC) hotsten en klotsten we tussen de eilanden Lanzerote en Isla Graciosa. We zagen voor het eerst een grote uitgebluste vulkaan van Lanzerote met haar zwarte landschap. Fantastisch om te zien!!!!
Gelukkig werd het een stuk rustiger tussen deze 2 eilanden en hebben we een plaatsje gevonden aan Playa Francesa. We liggen hier met ongeveer 35 andere lotgenoten. Met Rene en Paulien hadden we afgesproken 1 baai verder te ankeren, maar we zagen daar teveel golven binnen rollen. Zodra zij arrriveren zullen we onze toeter eens laten horen;-).
Het is hier werkelijk verschrikkelijk mooi. Het uitzicht over de landschappen, kristalhelder water en eindelijk een schoon water. Nadat we Vrijheid weer op orde hadden sprongen we allebei in onze blote kont het water in. Het voelde nog beter aan dan de maand dat wij in Marokko gedouched hebben, zalig gewoon! Momenteel waait het hier flink ( soms 29 knopen wind) maar we genieten van het mooie uitzicht.
----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com