woensdag 5 oktober 2011

Masca, El Teide en Vilaflor

Gisteren hebben we de Oostkust van Tenerife bekeken en dat viel zwaar tegen. Geen mooi uitzicht en alles leek op elkaar. Onderweg kwamen we nog een Leroy Merlin ( bouwmarkt) tegen waar we voordelig een extra zonnepaneel hebben gekocht voor als we weer gaan ankeren:-).
Vandaag was het een dag apart en zijn we eerst naar een leuk plaatsje Masca gereden. Masca was een vroegere piratennest, nu een toeristennest. Tenerife is trouwens helemaal een toeristennest. Via een steile slingerweg kom je in Masca en van daaruit heb je prachtig zicht op La Gomera en een mooi vallei.
Hierna zijn we via het Nationale Park richting El Teide ( 3718 meter boven water) gereden. Er wordt verwacht dat El Teide binnenkort weer uitbarst, omdat hij dat eens per 100 jaar doet. De laatste stratovulkaan uitbarsting was in 1909.
Het was werkelijk een prachtige en adembenemende toch! Een megagroot landschap met enorm veel contouren en kleuren. Een foto geeft wel een impressie maar de grootte en pracht is niet vast te leggen. Waar we konden stoppen hebben we dat gedaan en genoten van dit landschap. We zijn niet met de kabelbaan mee geweest omdat het gewoonweg erg duur is en er normaal een flinke rij mensen staan. Dat laatste was vandaag niet het geval;-)
Op de terugweg kwamen we langs Vilaflor waar de grootste dennenboom ( hoogte meer dan 40 meter) staat.