woensdag 16 november 2011

Aap en Erik in onmin.


Gisteravond zaten we gezellig wat te drinken in Lamin Lodge waar tientallen apen rondlopen. Een aap kwam rustig achter Erik langs gewandeld. Klom op tafel en had de brutaliteit een glas sap van tafel te pakken en hiermee op een rand te gaan zitten om uit het glas te slurpen. Erik hierop, had weer de brutaliteit de aap nonchalant te benaderen en het glas uit zijn pootjes te pakken. Toen werd de aap een beetje boos en klauwde met zijn handjes op het gezicht van Erik. Erik keek de aap aan met een blik van een gorilla en de aap durfde niet meer verder te gaan. 3 ferme krassen op het gezicht als aandenken, de aap zijn glas kwijt.

Later kregen we nog gezelschap van de bemanning van een NL-boot. Zij zijn ’s nachts aangekomen in Banjul, ankerden daar en zijn gaan slapen. Met een doffe klap werden zij wakker en keken naar buiten. Ze zijn geramd door een sleepbak. In de huid van hun stalen schip zat een gat die ze hebben laten lassen op een werf hier. De sleepboot met bakken was met stille trom vertrokken. Het zal je maar gebeuren.

We hebben eindelijk een internetcafé gevonden. Bij de eerste konden we onze laptop niet aansluiten. De tweede wel, maar zeer trage verbinding en het duurde een half uur voordat Google onze password accepteerde. Uploaden, EEN RAMP! Eerst nog een klein uurtje wandelen met onze laptop op de rug, maar het is eindelijk gelukt. Hopen dat het allemaal lukt, omdat we tussendoor dit berichtje gemaakt hebben en anders? Morgen of overmorgen;-). Na bijna een halve dag hebben we het opgegeven. Alles gaat hier net zo traag als de mensen......