zaterdag 12 november 2011

Bintang


Hé Ella, wakker worden we hebben ons verslapen. Normaal zijn we rond 6 uur UTC wakker en nu was het bijna kwart voor 7. Om stroom mee te hebben richting Bintang en daar weer tegen om de kreek op te kunnen, moesten we meteen verder.
Dan maar een ontbijt onderweg. Het werd een bijzonder ontbijt, een ontbijt met uitzicht op jagende dolfijnen. We zagen ze voor een kreek liggen waar vissen uitgespoeld werden. Een feestmaaltijd voor de dolfijnen en als gekken zak je ze omhoog springen en achter vissen aanjagen. Ons ontbijt smaakte des te beter;-).
Voor Bintang lieten we onze anker vallen. Nog geen half uur later kwamen 2 pirogues naar ons geroeid. 1 gids (Omar) en 1 visser. De laatste hebben we blij gemaakt met 10 vishaken. Overigens hebben we onderweg meer vishaken weggegeven en vissers zijn daar enorm blij mee. Niet blij genoeg een flinke vis weg te geven;-).
Met een lege jerrycan zijn we naar wal geroeid en binnen een korte tijd hadden we aan elke hand 5 negerkindjes hangen. Omar heeft ons een kleine rondleiding gegeven. Hij heeft het dorp, groundnuts plantages en een school laten zien. De daar gevraagde donaties in euro's, hebben we maar omgezet in het geven van schoolspullen. Ook liet Omar een krokodillen-poel zien en zag iets weglopen. Hij maar roepen, een krokodil een krokodil. Toch maar eens even beter bekijken. Hé Omar, het is een varaan;-).
In Bintang hebben we vele tapplaatsen staan met constant stromend water. Wij vonden het een echte luxe, hier niet. Ook het dorp zag er niet zo armoedig uit als we eerder gezien hebben. Enkele kids vroegen steeds om spullen en kinderen die vragen worden overgeslagen. De rest kreeg een snoepje. Met een volle jerrycan water rijker hebben we later weer op onze Vrijheid genoten van een mooi uitzicht op Bitang.;-).
----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com