dinsdag 22 november 2011

Dag 3.

De zee was gisteren iets vriendelijker, al stampten de golven nog steeds tegen Vrijheid en wast ze zich in het heerlijke blauwe oceaan water. Ella was gisteren weer zeeziek, dus even ' tijdelijk buiten gebruik' ;-). Je kan trouwens weinig doen in deze omstandigheden. Veel op de bank liggen en plafond staren. Buiten is het een natte kermis. We komen enkel buiten om alles te checken, Albycootje wat na te stellen en een schouderklopje te geven.
Omdat de wind niet echt wilde ruimen zaten we niet goed op koers om het eiland Sal aan te leggen. Vandaar dat we gistermorgen wat meer opgeloefd ( meer de wind in) hebben en nu meer aan de wind zeilen, dit terwijl we eigenlijk halve wind zouden moeten hebben. Niks is zo veranderlijk als het weer (uitspraak Rene Kuipers). Dat blijkt wel weer eens toen we afgelopen nacht een zeetanker (Steven N) opriepen om te vragen wat de weersverwachting was voor de komende 24 uur. Reden hiervan is dat hij alarm gaf via de AIS en de wind vanacht weer flink aantrok met de daarbij behorende ruwere zee. De garageluik is ook al dicht en maar goed ook;-). Als antwoord kregen we van de tanker; wind NO 4-6, sea moderate to rough. Niet wat er voorspeld werd via de SSB. We doen het er maar mee, leuk is anders.
Het gaat verder prima met ons en Vrijheid heeft er zin in;-). Of we ankeren eerst ten zuiden van het eiland Sal ( Santa Maria) of gaan door naar Palmeira. Alles afhankelijk van bij daglicht arriveren en het weer. Cabo Verde here we come.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com