vrijdag 30 maart 2012

Dominica.

Martinique is mooi, zeker waar bij St. Pierre waar we aan de voet van de vulkaan Pelee lagen. Alles is echt Frans en we misten de hartelijkheid van de bevolking daar. Tijd om het anker te lichten en verder te gaan. Vanmorgen vroeg was het zover en zijn we verder gegaan naar Dominca. Een heerlijke zeiltocht met een 5 Bft en bij Dominica een 6 Bft.
In eerste instantie wilden we ankeren, maar hier loopt de zeebodem van zeer diep naar ondiep vlak aan de kant. Geen optie dus. Hierna wilden we aan een mooring liggen, maar die zijn vrij duur hier. Dan hebben we maar gekozen om hetzelfde te liggen als in Wallilabou Bay. Het voor-anker eruit en met de achterkant vastgebonden aan een palmboom. Geen kosten dus;-). Alles bij elkaar duurde het wel een uur voordat Vrijheid goed vast lag. maar we hebben een heel mooi ankerplekje!
 Na deze handelingen konden we ons nog net op tijd inklaren bij de Customs. Wat formulieren invullen en klaar is kees, een makkie. De eerst indruk van Dominica staat ons zeer aan. Weer hele vriendelijke en behulpzame mensen en meer back to the basic. Zo wordt hier nog was met het handje gewassen, maar er is wel snel internet!
Op Dominica gaan we verschillende uitstapjes gaan maken.