maandag 9 april 2012

Iles des Saintes (Guadeloupe).

Donderdag werden we uitgenodigd door enkele locals om te gaan stappen zodat we van hun cultuur konden proeven. We werden ’s avonds met een bootje opgehaald en zijn daarna naar barretjes in verschillende dorpen geweest. Geen toeristen, enkel de bewoners zelf.. Later op de avond werden we weer netjes aan boord gebracht. Deze avond was een echte Dominican experience;-).
 Vrijdag wilde het anker maar niet uit de grond. We hadden geen zin. Niet door de rum van de avond van te voren, maar we moesten even bijkomen en hebben ons vertrek 1 dag uitgesteld. Zaterdag zijn we vertrokken naar Iles des Saintes, een eilandengroep beneden Guadeloupe. Niet zomaar eilanden, als je aankomst lijkt het net of je in Frankrijk bent, in Bretagne. We hebben bij 2 eilanden geankerd en lekker rustig aan gedaan. Veel gesnorkeld want hier is het water weer eens kraakhelder met enorm veel onderwater leven zoals o.a. nu hele grote zeeschildpadden Weer prachtig om dit allemaal te zien. De eilanden hebben wel 1 nadeel…. Enkel beveiligde internet. WAP is niet te kraken, dus hebben we een internetkaart moeten kopen.
 Zondag nacht hadden we ankerperikelen, niet door ons maar door een Fransoos die het nodig vond zijn anker op een afstand van 10 meter te droppen. Gevolg? Zijn anker zat vast aan onze ketting en z’n bootje kwam onze richting op. Nadat we zijn bootje aan onze boot langszij konden binden kreeg hij het advies zijn ankerlijn door te snijden en de volgende dag op te duiken. De Fransoos heeft zijn bootje daarna aan een andere boot vastgebonden en de volgende dag, ’s morgens om 6 uur, kreeg hij het voor elkaar ons anker ook nog eens los te trekken zodat we bijna tegen een ander schip lagen. Echt, Fransozen kunnen niet ankeren en houden ze het liefst op een veilige afstand. We hebben ons anker weer opgehaald en zijn verkast naar Bourg de Saintes omdat we ons toch in moesten klaren.
 De hoofdstad van de eilandjes Bourgh de Saintes is zeer toeristisch. Ferry’s droppen elke dag meerdere dagjesmensen en toeristen op het eiland. Na enkele uurtjes wandelen zijn we weer blij op onze Vrijheid te zijn, heerlijk om dan weer in een rustige omgeving te zijn.