donderdag 25 maart 2010

Hectische dagen.


Afgelopen dinsdag hebben we flink door kunnen werken aan de boot. Van 3 accugroepen zijn er nu 2 gemaakt ( serviceaccu's en navigatieaccu samen). Deze groep is dan goed voor 315Ah die straks wordt opgeladen door de zonnepanelen.
Meteen hebben we er een schakelpaneel bijgezet. We hadden eerst de mogelijkheid voor 18 schakelaars en vinden we te weinig, nu zijn het er dus 24. De shunt van de accumonitor is ook al aangesloten en enkel de monitor zelf moet nog aangesloten te worden. Ook de voeding van de SSB ligt klaar ( links in de hoek).
Het aansluiten en installeren van onze SSB zend-ontvanger zou eigenlijk vrijdag gebeuren, maar dit hebben we verplaatst naar maandag.

Dinsdagavond wilden we onze mailbox nakijken omdat we komende zaterdag wat afspraken hebben staan voor het ophalen van onze meubels en nog wat zaken. Wat bleek..... Telenet heeft ons 1 week eerder aangesloten dan afgesproken was!

Om een heel lang verhaal kort te maken. Na tig keer over en weer bellen hebben ze na 2 dagen alsnog internet geactiveerd. Het kostte enorm veel ergernis, zeker omdat ze een monteur wilden sturen op 1 april. De dag van opzegging.
Woensdag moest Erik naar het ziekenhuis om een kies te laten trekken. Gezien de plannen adviseerde onze tandarts deze mogelijke "probleemkies" te laten trekken. Lig je daar in een stoel, wordt je gezicht toegedekt en na een verdoving voel je flink gewroet in je mond. Kraak.........weg kies, hopelijk een zorg minder.
Dit was een mooie kans om flinke pijnstillers en antibiotica te vragen en we kregen hiervoor een recept.
Nu we toch op de marteltoer waren zijn we doorgereden naar het Tropisch instituut in Antwerpen. Na een uur wachten waren we aan de beurt. We kregen een enorme goed uitleg over o.a. malaria, antibiotica's, reizigersdiarree en de entingen. Krijg je zomaar even 4 spuiten in je donder waar we nu nog een beetje last van hebben. We hadden al verschillende spuiten in een eerder stadium gehaald en als het goed is zijn we nu immuun voor Tetanus, Difterie, Polio, Gele koort, hepatitus A en B en Buiktyfus. De kans op het krijgen van Cholera is erg klein en hiertegen zijn we niet geënt. Wel hebben we een stempel hiervoor gekregen, je weet maar nooit als instanties er naar vragen.
En........... we hebben een recept meegekregen voor 2 maanden malariapillen ( Zuid Mauritanië, Senegal en Gambia) en weer enkele doses antibiotica.
Toen we het Tropisch Instituut verlieten waren we ruim €250,- armer en de prijzen van malariapillen zijn ook niet misselijk. Zouden we kiezen voor Malarone, dan zou ons dat €560,- kosten voor 2 weken. Deze pillen moet je dagelijks innemen en geven de minste bijwerkingen. Wij hebben gekozen voor Lariam. Deze pillen kosten ons €160,-. Wekelijks wordt 1 pil ingenomen, maar de kans op bijwerkingen is groter. Maar het hele voorbereiden maakt van onze bankrekening net een hond: Af, af, af, af......................Misschien dat als de malariapillen hallucinerende bijwerkingen geven we dit straks niet meer zien.