zaterdag 20 maart 2010

Onze buurman heeft de ankerrol aangepast.


Vrijdagavond hebben we afscheid genomen in de voetbalkantine. Een gezellig samenzijn met lief bedoelde cadeautjes en wensen. De drank vloeide rijkelijk en de gesprekken werden steeds meer onsamenhangend. Tijd om naar huis te gaan, want zaterdag weer vroeg dag. Bye lieve vriendjes...............
Vorige week kregen we bezoek aan boord van een echtpaar die enkele boxen verder liggen. Hun boot heet ook Vrijheid en eerlijk is eerlijk........... Hein heeft van een houten wrak een prachtig schip gemaakt! Momenteel staat hun boot op de kant en wonen ze daarin. Altijd staan ze klaar voor je, of het nu voor een babbel is of voor een klusje.
Onze scharnierende ankerrol hebben we aan moesten passen, want het anker werd te hoog opgetild bij het te water laten gaan en kwam dan tegen de rol van de voorstag aan. Nu was de rol te smal met het grote risico dat de ankerketting langs de rol zou lopen met alle gevolgen van dien. Vorige week dus tips gevraagd aan Hein en zaterdag toen we bij onze boot aankwamen zagen wij dat Hein een prachtige oplossing gemaakt heeft.