zondag 25 april 2010

Een weekend vol plezier en weer veel verdriet.

=

Zoals verwacht hebben we vrijdagavond een gezellige avond gehad van het bezoekje van onze ex-havenbuurman. Voordat we het wisten was het alweer half een en reed Hans weer richting huiswaarts. Hans heeft aangeboden om met ons drietjes de oversteek vanaf de Kaap Verdische Eilanden richting Brazilië te doen. Nou, daar hebben we geen nee tegen gezegd. De trip duurt ongeveer 3 weken en buiten de gezelligheid, geeft ons dat ook wat meer rust. We beseffen ons goed dat het een bepaalde aanpassing geeft in onze privacy en dat we onze proviand straks aan moeten passen. Tegen die tijd zullen we ongetwijfeld veel zeilervaring hebben, maar de extra ervaring van Hans is zeker welkom.

 Gisteravond hadden we nog een aangename verrassing en stonden Carli en Pascale op de steiger. Na een kort bezoekje van hen zijn ze weer vertrokken omdat hun ze een klop hadden gehad ( Belgisch voor het lontjes was op).
Zaterdagochtend kwamen Carli, Pascale ongeveer tegelijkertijd aan met Koen, Nanda en Milan. Weer een supergezellig weekend met veel gedeelde gevoelens. Onze kids mochten bij Carli en Pascale in het appartementje. Na een heerlijk etentje en gezellig keuvelen in het appartementje zijn we weer naar onze Vrijheid gegaan. Eerst hebben we onze topnavigatie verlichting uitgeprobeerd. Vrijdag hadden we namelijk de nieuwe verlichting aangesloten op het schakelpaneel. Driekleur verlichting, ankerlicht en stroboscoop verlichting werkte perfect! Zeer duidelijk te zien en zeer energiezuinige LED-verlichting. Alles bij elkaar gaf hadden we een tevreden gevoel en konden wij onze luikjes sluiten.
De volgende ochtend hebben wij het ontbijt verzorgd en hebben we ons verplaats naar het appartementje……………. Tja en dan begint het weer. Het omhelzen, het kussen en weer de tranen laten. Verdorie, wat is het moeilijk als je hartje huilt! Steeds hebben wij het gevoel dat we een egoïstische keuze hebben gemaakt, waar anderen zich bij neer moeten leggen. Als je zoveel van familie, vrienden en kids houdt is het moeilijk.
Morgenvroeg gaan we naar Nieuwpoort. Blankeberge hebben we nu wel gezien.