woensdag 26 mei 2010

Falmouth


Het bevalt ons goed in Falmouth. Een leuk dorpje met een een leuk centrum. Zeker waar Ella toch wel een beetje bekendheid heeft. Verder heb je overal  anker- en mooringplaatsen in het water. Vanuit onze kuip kijken we mooi over het water en tegen pittoreske huisjes. Erg mooi en zeker bij zonsondergang. Plaatjes die je enkel op ansichtkaarten ziet.
Gisteren hoorden we een beetje gefoeter op een NL boot (Folies d'eau). Wat bleek, door onoplettendheid tijdens het water tanken werd de verkeerd vuldop gebruikt. Niet de eerste keer dat water in een dieseltank komt of andersom. Ella liep net voorbij toen dit gebeurde en zag dat Carla en Lodewijk even geen raad wisten en riep: "Ik zal Erik wel even sturen". Er bleek ruim 10 liter water in de volle tank (150 liter) te zitten en omdat de aanvoer boven in de tank geplaatst is, dan is er maar 1 oplossing. De dieseltank leegpompen.

Na de opvarenden gerustgesteld te hebben dat dit een karweitje van niks is en de motor geen schade zal oplopen, stelde Erik voor de volgende dag de tank leeg te pompen.
's Morgens een bak cruesli naar binnengewerkt en is Erik met het werk gestart. Om diesel te sparen moesten er nogal wat jerrycans gekocht worden, dus Lodewijk is hiervoor op pad gegaan. Eerst de niveau-meter verwijderd waarna het pompen kon beginnen Na 6 uurtjes werken en nadat de tank goed drooggemaakt werd, kon er toch ruim 100 liter diesel gered worden. De rest werd in de daarvoor bestemde bak geloosd. Hierop werd de Volvo motor gestart en die liep weer als een zonnetje:-) Carla en Lodewijk waren in ieder geval erg blij met de hulp en kunnen hun reis naar de Scilly eilanden voortzetten. Als dank mochten wij de 3 grote diesel jerrycans en 2 grote water jerrycans meenemen. Zo is iedereen weer geholpen. Na een lekker glaasje wijn en kaasjes zijn we weer naar onze Vrijheid gegaan..