dinsdag 18 mei 2010

Het mooie idyllische Brixham


De mooie marina in Portland hebben we ingeruild tegen een idyllische haven in Brixam. Een tocht die ongeveer 45 NM zou zijn, werd uiteindelijk 70NM! Wind stond in het begin verkeerd en we moesten Portland Bill omzeilen vanwege, de gevaarlijke overfalls die in de verte te zien waren. Omdat we 2 uur te vroeg waren vertrokken hadden we ook nog eens 4,5 knopen tegenstroom die ons een flink stuk opzij zette. Zo ver eigenlijk dat we overwogen richting Frankrijk te gaan ( was ook 60 NM). Toch maar ons Soleeke bijgezet en nadat we Portland Bill voorbij waren ( na 5 uren) konden we richting Brixham. Met een aandewindse koers en met de stroom weer mee, konden we weer zeilen. We vertrokken met windkracht 3 en eindigden met een 5. Vrijheid voelt zich dan goed op het water en Ella nu ook. Ondanks dat we heel wat water over het dek kregen.

 Aangekomen in Brixham waanden we ons in Zuid Europa. Pittoreske woningen op heuvels die in pasteltinten geschilderd zijn. Niet voor niets noemen ze het hier de Engelse Riviera. We hebben Vrijheid vastgelegd in een lege box en hebben het zout van haar huid gespoten. Ze had het dik verdiend. Van de havenmeester kregen we de tip aan een ponton te liggen die £10 per nacht goedkoper was dan het liggen in de boxen. Wel had je dan geen stroom, maar onze accu’s waren vol. We liggen hier trouwens ook mooier en met een idyllisch uitzicht. Inmiddels was het weer 10 uur in de avond en schoon gewassen liepen we het leuke centrum in en hebben ons verwend met een lekker portie fish&chips. De mensen zijn hier ontzettend vriendelijk en zitten om een praatje verlegen. Of juist wij? In ieder geval zijn ze ge├»nteresseerd in onze plannen.
Vandaag zijn we naar de Head Berry gelopen. Nou gelopen? Weer een flinke klim. Goed voor de bilspieren;-) Het is hier in ieder geval weer erg mooi. Andere, nog mooiere rotspartijen en een mooie groene omgeving. Voor ons in ieder geval een plaatsje waar we enkele dagen zullen blijven.