zaterdag 22 mei 2010

Plymouth


Plymouth. Wij zeggen Playmouth en hier zeggen ze Plemet ( fonetisch). Tja gisteren vertrokken uit het idyllische Brixham en 's avonds aangekomen in de wat rumoerigere Plymouth. We hebben eerst overwogen om rechtstreeks van Brixham naar Falmouth te gaan, maar de wind liet ons in de steek. De tocht zou anders veel te lang worden. Soleeke marcheert prima, maar we hebben een zeilboot. De kostprijs voor 1 dag motoren investeren we liever door in 1 dag langer in de haven te blijven liggen.
Donderdag hadden we de kap van de radardome eraf gehaald en de verbindingen nog eens goed nagekeken. Bleek dat een van de 12 draden niet afgetaped was. Eigen schuld dikke bult dus.
Vandaag was het dus D-day voor de radar. Eerst alles op laten warmen ( duurt enkele minuten voordat ons oude Raytheon 10R kan draaien en warempel hij werkte en hoe!!. Alle boten om ons heen waren zeer goed te zien en de rotswanden werden scherp op het scherm weergegeven. Zoiets geeft meteen goede zin:-) Handig als je 2 rechterhanden hebt en alles zelf kan maken.
Zoals gezegd is Plymouth rumoerig. Vandaag kwamen we erachter waarom. We zijn dan misschien wel " boerkes" maar wat is Plymouth groot. Een enorm groot centrum met duizenden winkels. We voelden ons eigenlijk een beetje verloren in de grote massa. Op zich vinden we dat niet zo erg, maar de meeste winkels die ze hier hebben, hebben ze in Nederland ook. Alleen hebben ze hier meer tattooshops en kapperszaken. Beide zitten steeds even overvol. Ook zag Ella nog een vissersboot met een toepasselijke naam......... vreemd volk die Engelsen.
Plymouth leuk? Nee niks voor ons. Morgen gaan we richting Falmouth, het laatste station voor de oversteek van de Golf van Biskaje.