donderdag 6 mei 2010

Van Dover naar Brighton.


Dover hadden we al rap gezien. Maandag hadden we een hele klim gemaakt om een kasteel te bezichtigen. Boven aan de heuvel werden we aangesproken door een bode die vertelde dat we ruim 16 euro per persoon moesten betalen. Dat geld gebruiken wij liever voor andere leuke dingen. De weersvooruitzichten werden ook beter, dus time to go!
In eerste instantie wilden we naar Eastborne gaan (45 NM) maar we besloten een langere trip te willen maken en besloten naar Brighton te gaan (65 NM). ’s Morgens om 5 uur lokale tijd vertrokken we. Zeilen omhoog en richting het westen. Het begin verliep de trip rommelig omdat de zee nog woelig was van de storm van de vorige dagen. En jawel……… na wat uren gezeild te hebben, moesten we Albycootje laten rusten en werd Soleeke weer eens aangestart. Onderweg zagen we nog een soort pinguïn. Geen gevederde vleugels en bij het zien van ons doken ze meteen onder water. Wat daar de reden van mag zijn?

 De zuidkust van Engeland is werkelijk prachtig! We hadden veel gelezen en gehoord van de White Cliffs, maar dat ze zo mooi en groot zijn………..We keken onze ogen uit. Hoge witte rotswanden met daarboven mooie Engelse woningen.
Gelukkig hebben we geen last gehad van de ARBO. Na 13 uren varen, geen gehoorbeschermers op, slechte zithouding en geen rust, kwamen we aan in Brighton. Erik ruimde de tuigage en de boot op en Ella gebruikte haar charmes bij de havenmeester. We kregen een popup en betaalden 2 nachten voor de prijs van 1:-).
Vandaag is Ella jarig ( de prijsvraag is hoe oud ze wordt?) en zijn wezen shoppen in het prachtige Brighton. Een hele mooie stad met veel bezienswaardigheden.We zijn geslaagd voor een verjaardagscadeautje. (zie foto's)Voor de liefhebbers hebben we een button in de vorm van een punaise gemaakt op de homepage. Als je hierop klikt kan je altijd zien waar we zijn. We maken weer gebruik van Sailmail waarmee we de GPS-tracks doorsturen naar Yotrips. Zij zetten de posities op een kaart.

Leuke foto's volgen vlug.