vrijdag 11 juni 2010

Rain in Spain...................


Voorlopig geen bosbranden meer in Spanje. Het regent hier al 3 dagen onophoudelijk. Niet een beetje miezer, nee....het valt er met bakken uit!
Onze keuze om even naar het warmer Nederland/Belgiƫ te gaan komt goed uit.
Gelukkig hebben we free wifi hier en een kachel. Dit weer is niet leuk meer.
Eerst als we 's morgens vanuit de kajuit naar buiten keken, zagen we prachtige groene heuvels. Nu.... 1 dikke wolk mist.
We gaan er van uit dat als we straks weer thuis zijn onze reis weer voort kunnen zetten met beter weer. Dan pas is het leuk voor anker te liggen in de mooie baaien aan de westkust van Noord Spanje. Lekker is de zee zwemmen en ons voor op het dek op laten drogen in de zon.
We gaan niet klagen, want er staan ons hete temperaturen te wachten in het zuiden. Dan smachten we naar het weer wat we nu hebben;-)
Vandaag gaat het kacheltje uit elkaar. Tijdens de oversteek is de dop van de kachelpijp eraf gespoeld en zeewater binnengestroomd. Gelukkig kregen we het kacheltje wel weer aan, maar nu met een groene vlam in plaats van een blauwe. Zeewater is funest voor alle apparatuur en ook voor de kachel. Die zal blij zijn met een interne wasbeurt en wij weer als die lekker brandt. Geniet van het weer in Nederland.