zaterdag 17 juli 2010

Bayona


Onder fotomap staat een mooie reportage van Muros naar Bayona met daarbij de beloofde dolfijnenshow. Geniet ervan, dat hebben wij zeker gedaan!

Nu zitten we in Bayona. De laatste aanleg in Spanje om richting Portugal te gaan. Na gisteravond van overheerlijke paella genoten te hebben, zijn we naar onze boot gegaan en vielen meteen in coma. We waren gewoon doodop.
Isla Cies is werkelijk een prachtig eiland en daarvan hebben we genoten ( met een grote G). De wind begon echter aan te trekken vanuit het noorden en we konden kiezen........ of een andere beschutte ankerplaats zoeken of naar Bayona. Het werd het laatst dus.
Anders dan de foto doet vermoeden hadden we een rough zeetje. Weinig wind, maar grote golven. Tegen Bayona heb je 3 rotseilanden boven water en een meerder onderwater. Het was een mooi schouwspel van flinke brekende golven. In Spanje is echt alles goed bebakend, dus we hebben nergens 'last' van gehad.
Nou geen last............ we waren ons vergeten in te smeren met een zonnecreme, dus het vervolg laat zich wel raden.

Spanje is mooi, Spanje is super. Galiciƫ zegt ons veel meer van de Costa's in het zuiden. De bevolking, de mentaliteit,het eten, de omgeving en zeker voor ons als Nederlanders....... goedkoop. Zeker een tip als vakantiestreek!