maandag 12 juli 2010

Feest in Caraminal

Pech voor de Nederlanders, geluk voor ons. Had Spanje niet gewonnen hadden we niks meegekregen van een echt Spaans feestgedruis.
Rond 5 uur 's middags zijn we met ons bijbootje aan wal gegaan en zijn eerst wat rond gaan zien. Er zaten wel wat supporters op terrasjes, maar we waren duidelijk te vroeg. Dan maar Caraminal zelf verkennen. Op zich een flink dorp, klein centrum, smalle straatjes, maar alle wegen zijn geasfalteerd en de kleinere straatjes zijn van beton. Nee, mooi is Caraminal niet, maar wel gezellig en waar wij liggen een super uitzicht.
Tegen 7 uur stroomde het centrum vol en blijkbaar herkenden sommige Spanjaarden ons (Ella ligt topless te zonnen op dek en dat zie je hier niet:-)),riepen 'ollanda' en staken hun duim omhoog.
Zoals elke Spanjaard kochten we een zakje zonnepitten en zijn naar een plein in het centrum gegaan. Daar stonden we dan tussen de Spanjaarden.
Jonge mensen, oudere mensen, gezinnen met kinderen en baby's en allemaal als fraai uitgedoste supporters. De sfeer zat er goed in en de cervesas vloeide rijkelijk........ ook bij ons:-).
Het was een spannende wedstrijd en de Spanjaarden gedroegen zich weer als ware stierenvechters. Gebrul, gejoel en zwaaien met vlagggen. Alsof we in een arena stonden. Ons viel het op dat er geen toiletten stonden en vroegen ons af, waar je kon plassen. Nou, simpel...... Net zoals het eerst in Nederland mocht....... overal tegen gevels, tussen bosjes en auto's, aan het water en andere afgelegen plekjes. Wij deden broederlijk en zusterlijk mee.
Omdat Ella het koud kreeg zijn we tijdens de rust warme kleren gaan halen op onze boot. Een goede keuze, want onderweg kwamen we weer onze dolfijnvrienden tegen en kregen we weer een prachtige prive show te zien. Ze komen hier zeker elke dag minstens 1 keer voorbij. Lig je bij de haven dan heb je pech, want daar komen ze niet. na een half uur stonden we weer tussen de menigte.
Tja...... al speelde Nederland goed, in onze ogen verdienden de Spanjaarden de zege. We hebben gezellig met ze mee mogen feesten....... wat een ervaring, ons geluk;-)

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com