woensdag 14 juli 2010

Islas Cies

Momenteel liggen we voor anker bij Islas Cies. 1 van de 3 eilanden die van de Spaanse Natuurmonumenten zijn. Witte zandstranden, krristal helder water, rustig en alleen te bereiken voor de locals via de veerpont of eigen schip. Wij liggen op het kleinste eilandje tussen de locals. Momenteel maar 3 schepen. De tip om naar dit eilandje te gaan kwam van de Abeltjes ( www.AbelT.nl) die wij voor het eiland zeilend tegenkwamen. Na eerst gezellig gekeuveldd te hebben op kanaal 77 kwamen we bijna in elkaars vaarwater. Een geschikt moment om elkaar onder zeil te kunnen fotograferen:-)
Maandag hebben we nog met een klein katertje ( enkel van de alcohol) nog wat boodschappen gedaan en hebbben geprobeerd een telefoonkaart te kopen. Ons beltegoed is bijna op en willen het restje besparen voor noodzaak. Ds mochten we niet reageren op sms-jes....... het komt goed:-) In Baiona zullen we zeker slagen een kaart te bemachtigen.
Maandag tegen de avond lag er een zeer gestroomlijnd schip van de Spaanse Douane op 1 mijl afstand van ons. Ver genoeg om even naakt het water in te plonsen. Nog geen half uur later hoorden we zwaar gebrom van een motor naast Vrijheid. Ja.......... controle:-)
Ze vroegen netjes of ze aan boord mocchten komen en met behulp van de sterke arm werden 2 beambten aan boord getrokken. Met hun gebrekkig Engels en ons gebrekkig Spaans ontstond er een gemoedelijke sfeer ( waar een NHA-boek allemaal wel niet goed voor is:-)
Nadat onze papieren werden getoond en in orde bleken, kregen ze allebei een mooie balpen kado. Meteen even vragen of we een foto mochten nemen van hun meer dan 2000 PK aangedreven schuit. No problem:-) Ze zwaaiden, lachten en wij hebben een leuk kiekje.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com