maandag 5 juli 2010

Leuk is anders

We zijn nu al 3 dagen aan onze boot gekluisterd. Zoals gezegd gaven de weersberichten geen verbetering op en hebben we gisteren besloten ons te scharen aan het groepje die beschut liggen aan een helling. Wij lagen nog als enigste bij Muros en dat lag aan lagerwal.
bij het optrekken van het anker merkten we dat het anker goed vast lag, dat gaf ons weer zelfvertrouwen in het ankeren.
Momenteel liggen we tussen 6 andere schepen en het waait enorm. Overal om ons heen zien we schuimkoppen en bij windvlagen zien we het water opstuiven. Achter ons ligt een boot die zijn windgenerator aan heeft staan en die maakt bij wndvlagen het geluid van een graskantmaaier die tegen stenen aan komt. Alle boten dansen op de ritme van de Ria de Muros.
De gribfiles gaven 30 knopen aan bij de Kaap van Finisterre, maar gisteren hadden we al uitschieters van 32 knopen. Dan duurt de dag lang. Slapen gaat zowieso niet. Je hoort steeds bij windvlagen het gejank door de stagen met op de achtergrond een diep gegrom. Wel met een mooie bas:-)
Rond 5 uur moesten we er weer uit. De wind trok nog meer aan en wat heeft het dan voor nut als je klaar wakker in bed ligt. De snubber ( een lijn die de ankerketting ontlast) maakte ook al flinke knarsgeluiden. Van de ene kant weet je dan wel dat het anker vastligt, maar leuk is anders.
Krijgen we onderhand eens geen beter weer?
In het donker zaten we onder de sterrenhemel in onze kuip en hebben met onze handwindmeter windvlagen gemeten. We maten enkele keren 40 knopen!! Dat staat gelijk aan windkracht 8............
We wachten tot de wind gaan liggen en gaan dan eerst eens aan wal. Wat boodschappen doen, al hebben we genoeg eten en drinken aan boord:-). Maar een vers broodje en lekkere verse melk gaat er nu wel in. 's Avonds gaan we ons dan eens trakteren op een lekker etentje. Dat hebben we wel verdiend.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com