zaterdag 3 juli 2010

Bij jullie vallen de mussen van het dak en hier hebben we 2 roodborstjes...... alleen hebben we erg veel wind nu!

Momenteel liggen we tegen Muros in een baai. Muros is groter dan Camarinas, maar wel sfeervoller. Als we de boulevard verlaten en meer de woonwijken in gaan zien we werkelijk prachtige plaatjes. Hele smalle steegjes en vaak zie je dat visnetten liggen te drogen. Het is een echt vissersplaatsje en bij laag water zie je de bewoners aan de kust oesters en mosselen rapen. Ook heb je wat kleinere vissersbootjes met sleepnetten en andere bootjes met vissers die snorkelen.

Aangezien we nog steeds geen beet hebben gehad aan onze hengel hebben we zwaarder geschut aangeschaft.......... een flinke harpoen! Calamaras, dorades en tonijnen moeten niet binnen een bereik komen van 5 meter, want dan belanden ze zeker op de bbq.
In Muros hebben we Linda, Marius met hun kinderen Pieter en Wies van de Abel T ontmoet (www.AbelT.nl). Zij gaan voor 16 maanden een rondje Carieb maken. We hebben een avondje gezellig geborreld bij hen en ook zij zijn gezwicht voor het zwaarder geschut.

We horen van verschillende mensen dat het in NL/BE erg heet is en de mussen van het dak vallen. Eergisteren en gisteren hadden we gelukkig ook al wat beter weer en daardoor al 2 roodborstjes:. Gelukkig handtam met een hoog aaibaarheidsfactor. Van ons mag het best heet zijn. Als we voor anker liggen waait de boot goed door en hebben we een aangenaam temperatuurtje binnen. We weten heus wel dat wij zeer hete momenten mee zullen maken waarbij we met smacht aan regen en kou zullen denken.

Gistermiddag hebben we een fantastisch schouwspel gezien. Wel tientallen dolfijnen hier in de baai! Ze waren aan het spelen en sommige sprongen helemaal uit het water. We hebben heel wat mooie foto's kunnen nemen van deze fantastische beesten. Wat ons op viel was dat er hier 10 boten liggen waarvan 2 ' bewoners' dit schouwspel maar gezien hebben……..De rest zat binnen..

Vannacht werden we rond 4 uur wakker door de hevige wind! Er waren gisteravond al een paar boten vertrokken. Sommige naar een haven iets verderop ( Portosin) of zijn beschut bij een helling gaan liggen. In ieder geval werden wij wakker door het gehuil door de verstagingen en het gedraai van Vrijheid. Zeker met de wetenschap dat we de vorige keer in Camarinas zijn losgebroken. Nu liggen we voor ons gevoel vast maar dat neemt niet weg dat je dan rustig door slaapt. Buiten maten we gemiddeld 25 knopen met windstoten van 30 knopen per uur! Na 2 uurtjes buiten te hebben gekeuveld en de wind iets af nam zijn we toch maar weer even gaan slapen. De weersberichten geven geen rustiger weer aan dus vandaag zullen we bekijken of we verdere stappen moeten ondernemen.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com