vrijdag 27 augustus 2010

Richting Marokko.

Na eerst even geskyped te hebben met Nanda hebben, zijn we om 8 uur 's avonds de haven uitgevaren. Nog geen 5 Nm uit de kust werden we weer begroet door 8 dolfijnen. Het was inmiddels donker geworden en nu konden we de witte fluorescerende buiken van deze prachtige beesten zien. Na ons een goede vaart te hebben gewenst zwommen ze weg en konden we in de verte enkele vreugdesprongen van ze zien.
Niet veel later kregen we nog een telefoontje van Carli die ons ook een behouden vaart wenste. Zou hij ook vreugdesprongen gemaakt hebben? ;-)

Om 11 uur begon de eerste wacht en Ella was gaan slapen. Een kleine honderd meter verder zag Erik een schim van een onverlicht schip. Een visserschip? Tja, wat doe je dan? Je pakt de zoeklicht en zet het schip vol in het licht. Blijkt het een Portugese oorlogsschip te zijn, maar dan wel grijze, gene kwal. Als antwoord werden we terug in het felle licht gezet en riepen wij het schip op. Na onze gegevens via de marifoon te hebben doorgegeven wilden ze een patrouilleboot sturen om de papieren te controleren, maar enkel minuten later werden we vriendelijk bedankt voor onze medewerking en konden we onze weg verder vervolgen. Helaas voor Ella, die zich op het bezoek verheugde.

Het was een mooie nacht. De maan scheen op zee en verlichtte alles goed. Sterren schitterden in het heelal en soms zagen we vallende sterren. We zijn nu 70 Nm verder en hebben veel moeten motorzeilen. Weinig wind, golven ( niet hoog) die van alle kanten komen maken weer een typische wasmachine van de Vrijheid. Nu zijn wij de was.
Toch gaat het goed en hebben best wat kunnen slapen. Volgens de weerverwachtingen zullen we meer wind krijgen en kan ons Soleeke ook eens gaan slapen. Soleeke rust, wij rust.

O ja, dit willen we toch wel even vermelden. Onze ijskist vriest en heeft waarschijnlijk een kapotte thermostaat. Nu zijn we via de site Isotherm.com bij de dealer van Nederland in contact gekomen ( Webaston.nl). Door hen zijn we keurig geholpen en hebben advies gekregen hoe verder te handelen. Dat is nu service!

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com