woensdag 25 augustus 2010

Laatste stop in Portugal.


Na 10 dagen op verschillende te hebben geankerd hebben we onderhand eens een haven aangedaan in Vilamoura. Het water raakte op en we willen bunkeren voor de overtocht naar Rabat ( Marokko) die we morgenavond 8 uur gaan starten. Een trip van 200 Nm.
Het ankeren is ons prima bevallen! Langs de kust van de Algarve is het werkelijk fantastisch en op aanraden van AbelT hebben we hier bijna 2 weken voor uitgetrokken. Het is zonde om de kust zomaar voorbij te varen terweijl je om de 100 meter een prachtige ankerplek hebt. Kijk maar eens naar de foto's..
De laatste 2 dagen hebben we voor anker gelegen aan het strand van Albufeira. Een plaats waar we ongeveer 25 jaar geleden met ons gezin een week vertoefd hebben. Het enige wat nog overeind staat is een hotel aan het strand. De toenmalige krottenwijken hebben ruimte gemaakt voor hotels en appartementen. Toch zijn deze allemaal niet zo gigantisch hoog en heeft een leuk toeristisch centrum.

Dat het ankeren bevalt hebben we al meerdere keren vermeld. Het gaat ook goed en het anker blijft prima liggen. Ook bij harde windvlagen en flinke swell. Door de swell liggen en zitten we wel te schommelen, maar ook dat went. Wat nog niet echt went is het aan land gaan met de dinghy. Aan eeen kade of ponton gaat dat wel, maar aan strand met brekende  golven is een ander verhaal. Dit heeft geresulteerd in 3 keer bijna omslaan van de dinghy, 2 keer natte kleren ( We zijn geen ezels, de 3e keer zwembroek aan en droge kleren in een afgesloten tas :-) 1 keer een golf in de boot gehad en boodschappen nat....... Achteraf hebben we erom gelachen, maar op dat moment is het ploeteren door de branding. Maar, het heeft iets en ankeren is ZALIG!

Tegen de avond gingen we vaak een centrum in en mengen ons onder de duizenden(!) toeristen. Aan de kant staan ze foto's te maken van het strand en zee en roepen............. Kijk een boot en maken nog meer foto's. Zo zal onze Vrijheid op heeeeeeel veel vakantiekiekjes staan;-).
Vanaf aan terrasje, achter een koel glas bier, keken we onze ogen uit. Dat god de aarde heeft geschapen geloven we wel, maar hij heeft blijkbaar foutjes gemaakt bij het schapen van mensen. We zijn heel wat gewend, maar je hebt er echt vreemde vogels tussen lopen.