zondag 22 augustus 2010

Portimao.


Dat plannen zomaar kunnen wijzigen bleek gisteren wel weer. Onze plan was om richting Albufeira te varen om daar te kunnen ankeren in mooie baaien. Bij het uitvaren van Alvor bleek er flinke deining te staan en jawel....... wind op de kop. Dit heeft ons doen besluiten een dagtrip te maken van maar 5 mijl en Portimao op te zoeken. Daar konden we beschut ankeren. Aan de ene kant kijken we op de toeristenfabriekshotels/appartementen ( komt ooit nog eens in de Dikke van Dale)en aan de andere kant mooie kliffen en stranden.

In ieder geval lagen we beschut en in schoner water dan bij Alvor. Lekker zwemmen dus met 33 graden in de pikkende zon. Het heeft wel iets en we klagen niet:-).
Gisteravond kregen we even bezoek van Sietse en Hanneke en kregen leuke foto's van de omzeiling van Cabo de Sao Vicente. Hierna hebben we onze dinghy gepakt en wilden het bruisende leven van Portimao wel eens zien. Bruisend is het zeker......... loeidruk dus en snikheet in het centrum! Het leek wel een grote polonaise van een kluwe van mensen en dan zonder muziek. Na een uurtje namen wij hier maar afscheid van omdat we bang waren dat de stoelendans zou volgen.

Inmiddels hebben we contact gezocht met collega Jallal Barta die ons enorm veel bruikbare informatie heeft gegeven over Marokko. Dit geeft zeker een positieve bijdrage aan ons bezoek volgende week aan Marokko en we kijken er erg naar uit. Jallal....... heel erg bedankt!