zaterdag 23 oktober 2010

Albycootje ontwaakt.


Gisteren rond 3 uur plaatselijke tijd zijn we vertrokken vanuit Agadir. De weerberichten zouden we met een zwakke aandewindse koers vertrekken en na enkele uurtjes moest de wind ruimen zodat we halve wind zouden krijgen. Niets is zo veranderlijk als het weer;-)
Het grootzeil werd gehezen en de genua helemaal uitgerold. Als een speer vlogen we de haven van Agadir uit.
Goede wind om Albycootje (windstuurvaaninrichting) weer eens wakker te schudden en na ruim 1 maand vakantie weer eens aan het werk te zetten. Nog geen mijl uit de kust begon de reel van de hengel flink te zingen.......... BEET! Na enkele minuten kwam een flinke bonito (tonijnsoort) van 60 boven water die vakkundig aan de gaffel (lange stang met haak) werd gehaakt. Nu werd het tijd om de Ratering-asperine ( houten hamer van Lex) tevoorschijn te halen en kreeg de bonita enkele flinke kloppen op zijn kop. Helaas voor de vis, gelukkig voor ons........ 2 dagen eten:-) Het spektakel is vastgelegd op foto's.

 Tijdens onze rit zijn we tot nu toe 2 keer vergezeld door dolfijnen. Zelfs 1 keer in deze prachtige heldere nacht met schijnende maan. Voordat de nacht inviel hebben we een rif in het grootzeil gelegd en de genua kleiner gemaakt. Aan de wind begon Vrijheid aardig schuin te hangen en we doen deze handelingen liever met daglicht. Dan nog liepen we tegen de 7 knopen, zigzaggend tussen tonijn-netten die overigend goed verlicht zijn.
Vanmorgen hebben we het rif eruit gehaald omdat de (nog steeds aan de)wind flink is gaan minderen. We lopen nog steeds 4 knopen dus Soleeke ( onze motor) heeft rust.
Het gaat na 90 Nm in ieder geval goed met ons. Geen kip in de omgeving te bekennen, maar dat zijn we ondertussen wel gewend;-).
----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com