zaterdag 13 november 2010

Drukke dagen in Gran Tarajal.

Eindelijk internet!  Er zijn foto's geplaatst bij de laatste 7 verhalen zodat jullie weer eens een indruk hebben van de omgeving. Bij het bekijken van foto's kom je toch wel vreemde plaatjes tegen. Onderstaande foto is genomen tijdens onze ruige tocht van Agadir naar de Canaries. Links op de foto zagen we een vreemd wezentje en het lijkt wel een soort zeemonstertje die wil laten zien wie de baas is op zee. We gaan er maar vanuit dat het ' spelend' water voor deze foto heeft gezorgd. In ieder geval geen photoshop.


Ja, we liggen nog steeds in Gran Tarajal. Het haventje hier kost slecht 7 euro per nacht en we hebben de ruimte en winkels in de buurt om te klussen. De dag begint om 8 uur en 's avonds rond 10 uur liggen we KO in bed.

 Onze boot is van staal en dat weten we;-) Staal is dan wel hard en veilig, maar het blijft roesten. Bikken dus en deze plaatsen weer opnieuw primeren, plamuren en aflakken. Niet echt een hobby, maar zo blijft Vrijheid er netjes uit zien.
Trouwens, we konden geeneens weg. De golven in het noorden waren afgelopen dagen tussen de 4 en 5 meter hoog, dus geen optie om verder te gaan. Daar komt ook nog eens bij dat op Gran Canaria ( Las Palmas) de ARC op 21 november vertrekt en alles daar propvol ligt met boten. De ARC is geen wedstrijd maar een zeilrace waarbij een groep zeil liefhebbers georganiseerd ( lees commercie) de Atlantische Oceaan zal oversteken.

Nu het leuke nieuws: Volgende week zaterdag komen de kids ons een een klein weekje plagen. Een vliegreis kost geen drol en we hebben hen een (zeil)vakantie aangeboden. We kijken we erg naar uit als we ons op Gran Canaria treffen.De dag erna vertrekt de ARC en zo hebben we ruimte in havens en ankerbaaien.