woensdag 10 november 2010

Gran Tarajal.


Het werd weer eens tijd verder te gaan na eerst een middag alle reven in de giek te hebben gecontroleerd. Bleek dat 1 blok gedraaid was zodat rif 2 nagenoeg niet goed aan te draaien was. Het probleem is weer verholpen en rif 1 en 2 kunnen we nu vanuit de kuip ' leggen'.
Met een rustig windje schuin in de rug wilden we naar Puerto del Rosario gaan. Voor de eerste keer hebben we onze halfwinder tevoorschijn gehaald en dat scheelde toch ruim 1,5 knoop in plaats van de gewone zeilen. Ook het schip hield zich veel rustiger. Waarom niet eerder de halfwinder geprobeerd zou je zeggen. Nou, onbekend maakt onbemint. We zullen dit zeil zeker meer gebruiken;-)

Aangekomen bij Puerto del Rosario zagen we een industriehaven en schoorstenen waar flinke pluimen uit kwamen. Niet wat we zochten, dus we besloten verder te gaan. Omdat de wind begon te krimpen ( tegen de klok in) moesten we de halfwinder opruimen en hezen we het grootzeil en de genua. Voor ons zagen we de Viskus te scherp aan de wind zeilen zodat deze haast geen snelheid meer maakte. Na opoepen te hebben bleek dat bij het starten van de motor de rotor van de startmotor was blijven hangen en doorgebrand was. Geen motor dus, maar ook geen snelheid.
Hierop zijn wij op de motor naar de Viskus gegaan en hebben deze de laatste mijlen op sleeptouw genomen. Voordat het donker was, lagen we beiden mooi in een box in een haven van Gran Tarajal. Paulien heeft ons op een heerlijke blauwe hap getrakteerd:-) Morgen is de rotor weer vervangen door een bedrijf en is dit probleem ook weer opgelost.
Zo kom je onderweg allerlei probleempjes tegen. Onderweg van Agadir naar de Canaries hebben we een golf in de kuip gekregen en viel het op dat het water niet goed wegliep. Vandaag hebben we Vrijheid eens flink onderhanden genomen, na ruim 2 weken ankeren, en nu bleek dat het water wel erg slecht wegliep door de loosgaten van de kuip. Erik zijn duikbril op en onder water bleken de gaten dichtgegroeid te zijn met mosselen! Met een schroevendraaier zijn beide loosgaten schoongemaakt en loopt het water meteen weg.
We blijven even in deze haven om wat te klussen en kunnen hier een dongle kopen om te internetten. Het wordt hoog tijd om met het thuisfront te kunnen Skypen;-). Zo kunnen hopen we onderhand ook weer eens foto's te kunnen plaatsen.
----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com