vrijdag 5 november 2010

Playa Papagayo.


Gisteren 'moesten' we vertrekken vanuit Arricife. We lagen daar zeker niet mooi en de swell (golven) bezorgden ons slapeloze nachten. Tjonge, wat ging het tekeer. 1 keer klapte een golf tegen de zijkant van onze boot en dachten dat iets ons schip geraakt had. Alles wat in de boot stond viel om.
Arricife had 1 voordeel, we konden er goed inkopen doen. Rvs sluitingen zijn spotgoedkoop en we hebben nieuwe landvasten gekocht voor de helft van de prijs van NL. De belastingtarief ligt hier op 5 procent en bedrijven zijn wat meer coulanter naar klanten toe.

We konden ook wat inkopen doen in de Spar en momenteel liggen we in een zeer mooie baai van Playa Papagayo. We wilden eerst naar Playa Blanca gaan, maar toen we de hoek omkwamen waren we meteen verliefd op het mooie uitzicht. Het anker ligt goed ingegraven in het zand en we liggen uit de swell.
Hier blijven we wat dagen genieten en gaan dan even naar de verderop gelegen haven Marina Rubicon.
Het 2 weken ankeren bevalt ons enorm goed. Water en eten hadden we genoeg aan boord, maar we moeten weer eens bunkeren.
Onze zonnepanelen geven niet genoeg energie ( slecht max 5 A beiden) om alles, dus ook de ijskast constant te laten draaien. Doordat we na enkele dagen steeds verkassen draait de motor zodat de accu's wel op peil blijven, maar we willen straks langere tijd ankeren en geheel selfsupporting zijn. Binnenkort zullen we een windgenerator aanschaffen, ondanks dat ze 'hinderlijk' geluid maken. Met de panelen en windgenerator hopen we het probleem opgelost te hebben.
Onze plannen zijn gewijzigd. We steken straks wel de oceaan over via de Kaap Verden naar Brazilie, maar we gaan niet om Zuid Amerika, maar gaan bovenlangs via het Carieb. In Zuid Amerika kan het er ruig aan toe gaan en is het koud. We moeten beide een goed gevoel hebben bij onze route;-)
Voorlopig trekken we op met Rene en Paulien en hebben we een beregezellige tijd. Vanmorgen nog wel wat haarpijn van gisteravond. Weer eens een bewijs dat alcohol niet gezond is.......
----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com