woensdag 1 december 2010

Volle dagen in Las Palmas.We hebben echt volle dagen in Las Palmas van 's morgens 7 uur tot 's avonds een uur of 9. Siesta's zitten er momenteel ook niet meer in:-(.
Las Palmas is het mekka om werkzaamheden te (laten)verrichten en zeker om je portemonnee te legen. We hebben een windgenerator Air Breeze Marina aangeschaft en denken nu dat we onze energiehuishouding op peil kunnen houden en nieuwe accu's zijn in aantocht. Met het aankopen van een windgenerator ben je er nog niet, want er zal ook nog een steun gemaakt moeten worden van RVS. Dus wij op jacht naar een lasser en hebben er eindelijk 1 gevonden. Wordt vervolgd.....
Onze genua ligt bij de zeilmaker waarop een UV-strip wordt genaaid en onze grootzeil had enkele plekjes die opnieuw gestikt worden.
Tijdens de harde wind afgelopen maandag botste de voorzijde van de boot tegen de stijger en is er wat lak afgesprongen. Zoiets duurt nog geen seconde en het repareren neemt een hele dag in beslag.
Omdat we naar de tropen gaan moeten we zelf beschutting hebben tegen de zon. Oplossing..... een kleine bimini. Het frame moet over 2 dagen klaar zijn en hierna moeten we weer naar de zeilmaker om het doek te laten maken.
De huik van het grootzeil is slecht en we hebben een naaister gevonden die een nieuwe huik voor ons gaat maken. We zijn ook bezig met het voorbereiden van de overtocht naar de Kaap Verden en de Atlantische Oceaan. Onze voedsel-,diesel- en drinkwatervoorraad moeten op peil zijn en zeker niet te vergeten een grabbag. Een grabbag is een waterdichte ton met daarin een noodvoorzieningen. In het geval je onverwacht het schip moet verlaten, bijvoorbeeld door ernstige lekkage of brand, neem je de grabbag mee in het reddingsvlot.

Gisteren  liepen we langs een tandarts en belden daar aan. Enkele weken geleden is bij Erik een stuk kies afgebroken en werd het hoog tijd voor een reparatie. No problema, entrada......... Erik werd meteen geholpen en mocht pas na een half uur uit de tandartsstoel. Dat is pas service!

Gerrit en Frieda ontmoet in Agadir.
Later zijn we nog op bezoek geweest bij Gerrit en Frieda die we ontmoet hebben in Agadir, weten jullie nog? Deze jonge mensen van respectievelijk 78 en 77 jaar zijn samen met hun dochter overgestoken naar de Canaries en hebben een barre tocht gehad van 76 uur! Onderweg is 1 motor uitgevallen en kregen ze dwarse golven. Zo stevig dat deze tegen de ramen van hun stuurhuis sloegen. Nog geen moment zijn ze bang geweest en hebben met veel zeemanschap de boot hier in de haven weten te varen. Echt..........zeer diepe respect voor deze 2 zeer lieve mensen.