maandag 6 december 2010

Geen sneeuw in Las Palmas.

Milan blijft lachen, zelfs met deze hoge temperaturen.

We horen en hebben gezien dat Nederland en België bedekt is met een laag sneeuw. Een mooiere sinterklaas konden jullie je niet wensen;-).
Sinterklaas wordt hier niet gevierd. Eigenlijk wel logisch want hij kan niet overal zijn. Daar komt ook bij dat het hier veel te warm is voor de oude man in zijn mantel pij en mijter. Gisteren was het 35 graden in Las Palmas! Voor ons afzien dus;-).
We blijven nog steeds in Las Palmas. De harde wind van afgelopen weekend heeft de westelijke eilanden van de Canaries bereikt, maar wij hebben er weinig last van gehad. Komende week blijft de wind uit het zuidwesten komen, wat inhoudt dat we de wind op de kop krijgen. Aangezien we een zeilboot hebben en geen motorboot, blijven we nog mooi hier en kunnen we door klussen.

De nieuwe huik ( hoes voor de grootzeil) is klaar en ziet er pico bello uit. Onze Duitse buren hadden een mooie oplossing om Albycootje te kunnen laten werken bij weinig wind. Bij weinig wind sturen we op de stuurautomaat, maar die gebruikt nogal wat stroom. We zijn bezig een constructie te maken zodat we de stuurautomaat Albycootje laat sturen. Op deze manier heeft de stuurautomaat nagenoeg geen weerstand en verbruikt die nagenoeg geen stroom.

De haven van Las Palmas heeft ongeveer 200 ligplaatsen en hier is de verscheidenheid van 'zeilers' enorm groot. We zijn al heel wat gewend, maar Las Palmas spant de kroon. Je ziet hier van alles en iedereen, van blanke rastamannen ( de hippies) tot de superchiquen. Van bijna wrakken tot super grote catamarans waar veel mensen enkel van kunnen dromen.
In ieder geval zijn we nog niet uitgenodigd op zo'n enorm slagschip en het zal er ook niet van komen.
Het leuke van zo'n grote diversiteit van mensen en nationaliteiten is dat we enorm veel ervaringen op doen. Je bent een beetje op elkaar aangewezen en iedereen helpt iedereen een beetje. Al is het maar met klussen, uitlenen van materialen, lenen van boeken, elkaar van ( technische) informatie voorzien, een sociaal babbeltje maken of kopiëren van kaarten en programma's. Het wereldwijs worden heeft wel iets.