vrijdag 10 december 2010

Toerke Gran Canaria.


Woensdag en donderdag wilden we een vrije dag nemen en een toerke Grand Canaria maken. Met een gehuurde auto hebben we met Paulien en Rene enkele gebieden van Gran Canaria bekeken en moeten zeggen dat het een zeer mooi eiland is met vele diversiteiten van moeder natuur. Terwijl het in de haven boven de 30 graden kan zijn, is het in de hogere gebieden zeer koud met temperaturen van slechts 7 graden. Vaak blijven daar wolken hangen met als gevolg ..... regen. Maar waar het regent groeit er ontzettend veel en onderweg hebben we onze ogen uitgekeken.


Je zou denken dat we 2 dagen het eiland bekeken hebben, maar niks is minder waar.
De auto hebben we ook gebruikt om grotere aankopen te doen en zo konden we 5 jerrycans van 30 liter op onze boot krijgen. Onderweg zijn we nog bij de Lidl gestopt die als enige kant en klare brood bakmeel heeft. Nu hebben we 12 kilo bakmeel aan boord, goed voor 24 broden.We hadden een boodschappenlijst gemaakt voor de komende maanden. Op de Kaap Verden kan je niet aan alles komen, dus hebben we flink ingeslagen en ligt de boot weer even diep als toen we vertrokken vanuit Nederland. Eigenlijk ligt de boot nog dieper want we hebben 60 liter extra drinkwater bij en ook nog eens 200 liter diesel meer dan het vertrek vanuit Nederland. Het grote boodschappen doen bij de Carrefour had nu echter 1 zeer groot voordeel, deze werden bezorgd tot in de kuip van Vrijheid:-).
Voordat we alle ruimten opgeruimd hadden, hebben we deze volgestouwd en alles geĆÆnventariseerd. Alles bij elkaar veel werk en gisteren lagen we pas om half 2 in bed.
De zeilen zijn klaar en de bimini bijna. Ook is de steun voor de windgenerator klaar dus het komend weekend zullen we ons zeker niet vervelen. We zullen blij zijn als onze trossen los kunnen gooien, want dan krijgen we pas meer rust. Momenteel zijn we dooodmoe van al het geren en geklus. 1 ding hebben we al besloten, we gaan pas verder als we zo goed als klaar zijn en dat kan nog wel even duren. Waar we kerst vieren blijft nog een verrassing.