maandag 13 december 2010

Hij staat!

Hij staat, weer een klus geklaard. Niet de kerstboom, maar de Air breeze marina. Hij werkt na drie dagen zwoegen. Een aardige gast (Detlev) hier in de haven heeft een contructie in elkaar gelast van rvs 316. Zelf hebben we 10 meter 8 mm2 moeten leggen dus de hele boot stond weer op zijn kop. De bedrading is met veel moeite in de mast van de radar gewerkt en alles is aangesloten op de accu's. Bij het boren van een gat in de rvs-buis hapte de boor en viel de boormachine in het water. Ella heeft vlug ( nadat de stekker eruit getrokken was) de boor gered en na goed afspoelen met zoet water en goed drogen werkt hij weer als een tierelier. Leve Metabo!

Detlev is ook in het bezit van een apparaat om accu's te testen en onze accu's zijn toch aan vervanging toe. Morgen staan er weer nieuwe accu's in de boot. De panelen blijven nog steeds zorgenkindjes. Ze geven gewoon te weinig ampere. Dennis en Ank ( SY Bodyguard een v/d Stadt 37) heeft een reserve laadregelaar aan boord die we mogen proberen. waarschijnlijk moet de onze vervangen worden, maar we zullen zien.....
Ella is momenteel bezig met het wekken, een hobby apart.  Altijd heeft ze geroepen dat er niet gewekt wordt, maar wat wil je eten tijdens een drie weekse overtocht. Elke dag  blikvoer? No way. Er staan heerlijke gerechten op het menu. Alleen daarom willen we al aan een oversteek beginnen.

Vandaag kwamen ze de bimini brengen. Het was 1 grote fiasco!  Het doek hing flink door en het leek wel een golfbaan. Na een pittig gesprek is besloten van alles af te zien en wordt er een ander bedrijf ingeschakeld. Morgen komt een bedrijf en we zijn benieuwd wat de (on)mogelijkheden zijn.