dinsdag 11 januari 2011

2e toerke Gran Canaria


Het was jullie inmiddels duidelijk dat er iets moest gebeuren om ' de sleur' te doorbreken. Gewoon even iets anders!
Omdat Gran Canaria nog zoveel te bieden heeft hebben we samen met Paulien en René voor 2 dagen een auto gehuurd. De eerst dag zijn we via de Noord en West-route het binnenland ingereden. Elk gedeelte van het eiland heeft zo toch wel zijn eigen natuurvormen. Vanaf de westkust konden we de besneeuwde top zien van de Teide ( Tenerife). Via slingerwegen reden we het binnenland in en keken weer onze ogen uit wat moeder natuur allemaal te bieden heeft. Onvoorstelbaar dat met zoveel natuurgeweld, aarde via kilometers diepte zo boven het wateroppervlakte is geperst. De sporen hiervan zijn nog duidelijk zichtbaar. Onderweg hebben we nog een stop gemaakt in een afgelegen Spaan restaurantje en hebben we ons goedgedaan aan de geneugten van de Spaanse keuken. Het was heerlijk met een overvloed aan knoflook;-)
's Avonds zijn we uit wezen eten in een Chinees buffet restaurant. Daar willen we het niet meer over hebben want het eten in Casa Chan was slecht! Gelukkig zijn we een dag tevoren uitgenodigd door Emmy en Walter die ons hadden getrakteerd op een heerlijke Hongaarse zuurkool maaltijd.De 2e dag zijn we naar Barronco de Guayadeque. We kregen deze tip van Detlef en eerlijk gezegd was dit 1 van de mooiste trips. Barronco de Guayadeque is een vallei waar een weggetje doorheen loopt. Op het einde kan je niet meer met de auto verder, maar wel te voet. Op sommige plaatsen zie je in de grotten woningen die nog steeds bewoond zijn. Ook wordt er nog veel verbouwd zodat de bewoners niet omkomen van de honger. Of zouden ze het doen uit verveling?
Onze wandelschoenen hadden we bij ons, dus we hebben deze stoute schoenen aangetrokken. We hadden wel een wandelkaart bij, maar ergens hebben we een aflag gemist en kwamen we bij een boer uit die ons erop wees dat we verkeerd zaten. Ach, al was het een heel geklim, onze ogen werden echt gestreeld door het mooie uitzicht. Zo sta je daar te kijken en je hoort werkelijk niets. Heerlijk deze stilte die soms onderbroken wordt door het geroep van roofvogels of het geritsel van takjes door de hagedissen. Je ruikt de verschillende geuren van bloemen en zeker de amandelbomen die volop in bloei staan. We hebben echt weer genoten.
Na een weer flinke afdaling kwamen we moe en voldaan bij onze auto uit. Het eerste wat er in ons opkwam was het kopen van een heeeeeeerlijk koud biertje. Zo gezegd zo gedaan, dit pilsje smaakte wel echt lekker!

Met de auto konden we al onze jerrycans met diesel vullen en we zijn klaar!!!!!! Las Palmas is moeilijk los te laten, maar deze week gaan we naar La Gomera. Volgens de Spanjaarden moet dit 1 van de mooiste eilanden zijn naast El Hiero. Op La Gomera willen we 1 week blijven en bij goede wind steken we dan over naar de Kaap Verden.