zaterdag 1 januari 2011

Een heel gelukkig en vooral een gezond 2011.

Voor mensen die we 'vergeten' zijn wensen we die een heel gelukkig en vooral een gezond 2011 toe.

Het is alweer een jaar geleden dat Erik ontslag genomen heeft. De tijd vliegt voorbij! Het afgelopen jaar heeft veel onrust bezorgd bij ons. Ontslag, de voorbereidingen om de trossen los te gooien, afscheid nemen, routes plannen, weerkaarten leren interpreteren, vreemde plaatsen aanleggen, de overstap van onervaren naar meer ervaren zeilen, onrustige zeeën en 24 uur per dag op elkaars lip zitten hebben erg op onze gemoedstoestand gespeeld. Afgelopen jaar hebben we nog nooit zoveel woorden gehad als anders.
Na 8 maanden van ons vertrek hebben we pas meer rust gevonden. Dat geeft een heel goed gevoel. We hebben onze draai gevonden op onze Vrijheid. Zij was er wel op gebouwd en had de ervaring, maar we waren nog geen eenheid;-).
Als je dit boven zo leest dan kan je wel raden wat onze voornemens zijn voor 2011;-)

Klik hieronder maar eens voor het verhaal van onze jaarwisseling.


Dit is dan Detlef:-) Iemand met een heel groot hart!
Terese verzorgt de was voor maar €3.
René, Paulien en Ella ( tja iemand moet fotograferen)
Lange tafel met diversiteit van mensen

We hebben onze jaarwisseling gevierd op pontoon L terwijl we op pontoon R liggen. Rene en Paulien liggen op L en hebben de organisatie gevraagd of wij mee mochten vieren. Was geen probleem, want we kennen inmiddels best wat mensen op Pontoon L. Iedereen moest een salade maken en eigen drank meenemen. Detlef en een duitse Rene verzorgden de BBQ en biertap van Detlef stond op de punt van zijn boot.
Voor we aanschoven hebben we eerst een borrel gepakt aan boord bij Emmy en Walter ( sy Calamares). Hierna terug naar onze boot om de salade verder te maken en met flessen onder onze armen liepen we richting pontoon L.
Het was heel gezellig. Anders dan dat we gewend zijn, maar toch heel gezellig. Zo met verschillende nationaliteiten aan tafel zoals mensen uit Letland, Rusland, Spanje, Duitsland en natuurlijk Nederlanders  ( o.a. van sy Sally Lightfoot) die goed vertegenwoordigd waren. Het eten smaakte voortreffelijk en het bier vloeide rijkelijk. Nog hebben we een flinke knoflook nasmaak en maken we de komende dagen weinig vrienden hier.
Een uur later dan in Nederland ging hier flink vuurwerk de lucht in vanaf de zeehaven verderop. Zeetankers lieten hun zware en luide toeters horen waarvan je kippevel kreeg. Een megabass:-). 1 ding staat vast, zo'n geluid willen we op de Oceaan niet horen!
Om 3 uur liepen we weer naar Vrijheid en konden we heerlijk in elkaars armen verstrengelen. Er staan ons een heel avontuurlijk jaar te verwachten!