vrijdag 7 januari 2011

SSB gebeuren.


Onze zend/ontvanger Icom 718 ( SSB) werd weer eens uit het stof gehaald en in de nabije toekomst willen we hem echt gebruiken als zend/ontvanger. We hebben tijdens andere tochten de SSB gebruikt ( in combinatie met de pactor-modem)om te kunnen mailen en weerberichten binnen te halen.
In de haven van Las Palmas hebben we ons enkele keren aangemeld bij een Amerikaans netwerk. Je meldt je aan bij iemand die de gesprekken coördineert en daarna hoor je van anderen waar ze zich bevinden en wat de weersomstandigheden zijn.
Deze groep is echter weg en nu werd het tijd om een ander net op te richten. Dennis en Ank ( van de Sy Bodyguard) zijn eraan begonnen en we moeten eerlijk zeggen dat ze het ' verrekkes' goed. Beide zijn al langere tijd zendamateur en Dennis heeft er wel heel veel verstand van.
Maar goed dat er getest is. Bij René en Paulien (Sy Viskus) ging het al helemaal niet goed en blijkt de automatische antennetuner defect te zijn. Vandaag wordt een relais vervangen.
Bij ons kwam het signaal zeer zwak binnen, dus ook niet goed. We hebben de klem van het achterstag schoongemaakt, de aarde ook schoongemaakt en tijdens de test van gisteravond hoorden we van anderen dat het signaal iets beter is.
We hebben contact gehad met Dick en Petra ( sy Sally Lightfoot) die bijna bij de Kaap Verden zijn. Ook hebben we nog heel even contact gehad met Jan en Boukje ( sy J&B) die alweer 280 Nm van de Kaap Verden af zijn in de richting van Frans Guyana.
Ook sy Gruffalo ( Darren en Ami) heeft zich aangemeld en zijn als het goed is afgelopen nacht halsoverkop vertrokken naar Puerto Mogan, waar een afspraak is om het schip uit het water te halen. Zij zeilen verder met Dennis en Ank op richting de Kaap Verden.


Woensdag avond werd 3 koningen gevierd in Las Palmas. Wegen werden afgezet om de praalwagens doorgang te geven. Zo reden deze wagens langs de menigte en werden tonnen snoep richting de kinderen gegooid. Elke keer zien we dat bij evenementen de Spanjaarden massaal erop uit trekken om hieraan deel te kunnen nemen.  Als er een reden is om te feesten, dan wordt er gefeest! Over feesten gesproken;-)...... de dag daarna werd Lisette Ratering 48 jaar. Proficiat!