dinsdag 15 februari 2011

La Gomera doet ons goed.

Onder fotomap hebben we een nieuwe reportage geplaatst van ons heerlijk verblijf op de Canarische Eilanden. Eilanden met een diversiteit van natuur en elk eiland is even mooi. Ga er maar eens voor zitten en veel kijkplezier!

Het bevalt ons goed in La Gomera. Het klimaat hier is heerlijk! We proberen elke dag wel een uurtje op het zwarte strand te liggen en nemen een duik in zee. De laatste dagen zijn de golven enorm en hebben ze een stuk strand weggeslagen.
We blijven hier nog tot begin maart en gaan dan Las Palmas weer eens opzoeken. Niet omdat we de sirenes missen of de drukte van de stad. Nee, we hebben vliegtickets geboekt voor een kleine vakantie naar Nederland. We vliegen retour van Las Palmas naar Eindhoven voor iets meer dan €250 en onze boot ligt voordelig en veilig in de haven van Las Palmas.
Ondertussen hebben we weer een klusje geklaard. Omdat het reven van de het voorzeil tijdens een bokkige zee niet altijd even makkelijk is, staat er een liertje met een valstopper bij. Dit scheelt weer een flinke krachtsinspanning en zo wordt ook voorkomen dat tijdens het reven een flinke rukwind de schoot uit de handen trekt, waardoor het voorzeil met een klap openslaat.