zaterdag 12 februari 2011

Toerke La Gomera ( deel 5)

Teide
Links in de verte is El Hierro te zien.
Vrijdag zijn we eens lekker lui geweest en hebben een auto gehuurd ( € voor 27 per dag) en zijn naar Valle Gran Rey. Onderweg hebben we verschillende stops gemaakt en konden we genieten van het mooi uitzicht. Beelden van de Teide, het eiland El Hierro en mooie valleien streelden onze ogen. Onvoorstelbaar dat eigenlijk een klein eiland zovele verschillende landschappen heeft. Onderweg maakten we ook nog een stop in een dorpje genaamd El Retamal en moesten meteen aan Peer Retera denken. Zouden er hier kinderen van hem lopen?



Valle Gran Rey vonden we ook erg mooi. Van een collega Nonja kregen we te horen dat zij daar 2 jaar geleden geweest zijn en het erg mooi vonden. Het dorpje biedt een heel mooi uitzicht op steile rotswanden en aan de andere kant zie je enorme brekend golven. Wel vroegen we ons af of er wel Spanjaarden wonen, er wordt namelijk alleen Duits gesproken.
Over Duits gesproken..................... Ein bisschen ubertrieben! In San Sebastian ligt soms een groot cruiseschip. Groot, luxe, maar volgens ons geen passende naam voor een Duits cruiseschip.