donderdag 10 februari 2011

Een bijzondere dag.

Hiep hiep…………… HOERA.

Ja, vandaag is het een bijzondere dag want Milan is vandaag jarig. Vorig jaar waren we op zijn feestje en zagen hem achter een taart zitten met 1 kaarsje. Vandaag zijn het er 2. Het is echt al een flink manneke. Telkens als we op Skype zijn komt hij erbij zitten en praat Milanees. Echt niet te verstaan , maar leuk te horen. Hij zwaait, geeft handkusjes en lacht heel veel. Helaas is het manneke vandaag goed ziek en zal er weinig gevierd worden. Gelukkig heeft hij zijn feestje afgelopen zaterdag gevierd.


Gisteren wilde Erik de dieseltank eruit halen om deze te reinigen. Net op dat moment begint het te regenen en niet zo’n klein beetje ook. De filters en leidingen zijn wel gereinigd en in de grof filter zat toch nog wel wat rotzooi. Vandaag de tank gereinigd en ons Soleeke loopt weer als een zonnetje. De dieseltank was flink vervuild en is waarschijnlijk nooit schoongemaakt.
In de haven hebben we At en Beatrijs leren kennen, leuke mensen die onze scheidingstransformator ( die we niet meer nodig hebben) hebben meegenomen vanuit Las Palmas. Zij hebben ons erg blij gemaakt met Imray Pilots van de Middellandse Zee, waar ze al geweest zijn. Dit zijn hele nuttige boeken waarin enorm veel informatie staat over havens, ankerplaatsen en mooie plaatsen van gebieden. Zij gaan verder naar het Carieb en Suriname en wij hebben hun blij kunnen maken met onze malariapillen.