dinsdag 29 maart 2011

We beginnen onze draai te vinden.

Het klinkt misschien vreemd, maar we beginnen onze draai te vinden. Afgelopen jaar hebben we best wat voor onze kiezen gehad en hebben een beslissing genomen die zeker niet in de planning stond. Eigenlijk kunnen we nu pas zeggen dat we rust gevonden hebben. We maken veel plezier en lachen veel. Heerlijk om weer eens te kunnen ontspannen en het onrust gevoel los te kunnen laten.

De AIS is aangesloten en na drivers te hebben ge├»nstalleerd werkt het perfect!  Op de foto zie je onze boot liggen ( rode boot in het midden van scherm) met daaromheen diverse schepen. Of ze liggen voor anker, aan een boei of ze varen. Van elke geregistreerd schip zie je alle gegevens. Dit voorbeeld geeft een ramkoers van de Volcan de Tamadaba aan. Weer een aanvulling voor onze veiligheid;-)

Gisteravond hebben we bezoek gehad van Shelly (http://www.northwind.nl/) en Simon (http://sailingcolombe.nl/). Samen zeilen ze 'solo' de wereldrond. Shelly hebben we op 25 jarige leeftijd ontmoet op een bijeenkomst en hadden onderweg enkele keren contact met elkaar. Omdat we haar boot op anker zagen liggen, stuurden we per mail een uitnodiging en hebben zo beide op bezoek gehad. Volgende week willen ze weer verder en zullen wij ons bijbootje weer uit de verpakking halen om daar een op bezoek te gaan.

Vandaag was het weer bezoekdag en kwamen Gerrit en Frieda op de koffie. Momenteel logeren ze bij hun dochter in Maspalomas en ligt hun boot Houdoe lekker op hun te wachten in de haven. Als je ze zo op onze boot ziet klimmen zou je niet zeggen dat ze bijna 80 jaar zijn. Nu weten we wat jeugdige bejaarden zijn;-)
Gerrit en Frieda gaan binnenkort weer voor 1,5 maand naar Nederland en ze hebben ons gevraagd of we hun fietsen willen lenen. Daar zeggen we geen nee tegen en kunnen zo eens wat verder weg toeren op het mooie Gran Canaria. Niet alleen het toeren zal ons goed doen, maar zo krijgen we ook weer beweging. De
'aangevreten' kilo's in Nederland moeten er weer af;-)