maandag 4 april 2011

Cultureel dagje.


Nu was het oude stadsgedeelte van Las Palmas aan de beurt. Mooie oude gevels sieren het straatbeeld en we ontkwamen er niet aan musea te bezoeken. Als eerste bezochten we Casa de Colón ( Columbus House). Hier hebben we kunstvoorwerpen gezien die betrekking hadden tot de reizen van Columbus . Op een zeekaart troffen we Nederlandse tekst aan. Zonde dat dit eiland geen eigendom is van Nederland;-)
Als 2e hebben we de Catedral de Santa Anna bezocht. De bouw van deze kathedraal duurde 400 jaar. Het heeft een tentoonstelling en je mag de kathedraal van binnen bezoeken. Er is zelfs een lift in 1 van de torens waarbij je een mooi uitzicht hebt ( zie volgende pagina).


Als laatste hebben we Museo Canario bezocht. Hier hebben we de archeologische vondsten bezocht en was er 1 vleugel met allemaal skeletten, schedels en mummies. Een beetje luguber om te zien, maar zo hebben we wel een indruk gekregen hoe de bewonders afscheid namen van hun nabestaanden. Ook konden we zien hoe ze vroeger hier in hun grotten geleefd heben. Deze grotten willen we ook nog gaan bezoeken, want volgens de boeken werden daar 'liefdesrituelen' gehouden.Kijken of we daar nog overblijfselen van kunnen vinden;-).