vrijdag 10 juni 2011

5e toerdag Gran Canaria


Vandaag zijn we naar de Cocodrilo Park geweest. Dit park staat goed aangeschreven en heeft, als grootste krokodillenpark van Europa, 300 stuks krokodillen en reptielen We waren precies op tijd want er werd een demonstratie gegeven. Vanaf een tribune keken we op een verblijf met 19 flinke krokodillen. Toen er muziek werd aangezet reageerden ze pas en liepen meteen door het water de overkant. Duidelijk hadden ze geen zin in een demonstratie. Dat werd ook nog eens bevestigd toen stukken kip naar hen werden gegooid. In plaats van ze op te eten liepen ze weg. Door de oppassers werd duidelijk gemaakt dat ze geen honger hadden en moest het publiek mee naar een kleinere bassin, waar de beesten wel zin hadden in kip.
Het is maar dat dit een krokodillenopvang is en ze zo uit handen blijven van handelaars en stropers. We betaalden daarom graag entree, maar vonden er weinig aan.
Op de terugweg zijn we naar de Lidl gereden en hebben boodschappen ingeslagen voor onze trip naar de Azoren. Helaas wordt er volgende week sterke Noordenwind voorspeld, dus het zit er nog niet in om onze trossen los te gooien om met Vrijheid het ruime sop te kiezen.